TOGB moet in Gouda een deling toestaan

​Gouda - TOGB verspeelde in de uitbeurt bij het Goudse Olympia een voorprong en ziet de concurrentie rap naderen. Het waren zondag verre van ideale omstandigheden voor Olympia en TOGB om een goede wedstrijd te spelen. De elementen wind en regen waren een extra tegenstander waardoor beide teams niet in staat bleken er een spektakel van te maken. Bovendien ontbraken er aan de kant van TOGB twee belangrijke pionnen.

Gabri Urbanus was vanwege privéomstandigheden afwezig en Ian Bakker kampt met een knieblessure.
In de eerste rondgang was het TOGB dat de gelukkigste bleek. Vlak voor de rust kwam het team van Ronald Ermes vanuit een corner op voorsprong. Jay Zandbergen wist de bal uit de door Younes Assaih vanaf rechts getrapte hoekschop binnen te werken, 0-1.
Het tweede deel van de wedstrijd was voor Olympia. De gastheren wisten halverwege deze tweede helft de gelijkmaker binnen te schieten. Ronald Ermes bracht stormram Sven Paternot voor Rob Gerritsma en Vince Luijcken voor de moe gestreden Yousif de Kock. Beide elftallen wisten echter niet meer te scoren. Komende zondag is er geen competitieprogramma. Een week later wordt de vorig weekend afgelaste wedstrijd tegen ROAC gespeeld. Op 8 maart staat de topper tegen Boshuizen op de kalender.

Blijvertje

Glenn den Uijl blijft nog een jaar selectiespeler bij TOGB. Hij loopt inmiddels alweer negen seizoenen in die hoedanigheid op het Hoge Land rond. Den Uijl is de nestor binnen de huidige selectie van Ronald Ermes. Hij steekt in een prima vorm, is topfit en kan het niveau van de 1e klasse met gemak aan. Niet zo vreemd als je bedenkt dat hij tijdens zijn jeugdperiode ooit het shirt van Oranje droeg en speelde met spelers die nu actief zijn in de Eredivisie. Dit seizoen is de aanvaller de assist koning van TOGB. Veertien maal was hij de aangever en zelf scoorde hij vier keer.