Vertelavond met Nico van Lent

Berkel en Rodenrijs - Op donderdag 16 januari om 20.00 uur komt Nico van Lent naar Bibliotheek Oostland, Nieuwstraat 25. Nico is een rasverteller met een gevarieerd repertoire.

Voor de pauze vertelt Nico over zijn ervaringen met zijn ouders met dementie. Het te laat onderkennen wat er aan de hand is, de pogingen op afstand hun leven te regelen, het verdriet, maar ook over de humor die er ondanks de ziekte nog kan zijn.
Na de pauze maakt Nico de aanwezigen deelgenoot van een verlaat kerstverhaal. Soms verlopen de kerstdagen anders dan verwacht. Dit persoonlijke verhaal gaat over een Kerst van 35 jaar geleden.
Hans van Woerkom komt met drie wat kortere verhalen. ‘De blauwe roos’ gaat over een Chinese prinses die zelf wil bepalen wie haar echtgenoot wordt. In ‘De grootste liefde’ verlaten drie monniken het klooster om op zoek te gaan naar de grootste liefde die er bestaat. Godfried Bomans schreef mooie verhalen. Eén daarvan zal Hans voor het voetlicht brengen: ‘De koning die niet dood wilde’. Het wordt een avond met prachtige verhalen.
Een kaartje kost € 8,- (inclusief koffie of thee). Reserveren via info@hansvanwoerkom.nl of 010-5120667.