Op expeditie met het Laurens leerconcept

Rotterdam - Op het Laurens Lyceym leer je niet alleen uit boeken en binnen het klaslokaal. Ga mee op expeditie en ervaar hoe lesstof van allerlei vakken samenkomt in een project. Zo komt school pas écht tot leven en snap jij waarom je iets leert. Werk bijvoorbeeld samen met je klasgenoten aan een 3D-ontwerp van het skatepark van de toekomst!

Het Laurens Leerconcept bestaat uit vijf pijlers die de basis vormen voor
onze projecten:
SPORT | Bewegen, Sport en Maatschappij
ART | Kunst, Muziek en Theater (cultuur)
LEF | Levensbeschouwing, Ethiek en Filosofie
STEM | Science, Technology, Engineering en Math
ADVIES | GeoFuture, Adviesbureau, voor grote maatschappelijke en geografische vraagstukken

Op het Laurens word je de eerste twee jaar meegenomen op een ontdekkingstocht langs alle pijlers. Zo leer je wat je wel en niet leuk vindt. Iets niet leuk vinden mag ook en is zelfs noodzakelijk! In de derde klas staan jouw interesses centraal. Samen met de school onderzoek je jouw kennen en kunnen, zodat je optimaal voorbereid bent op de bovenbouw. Van klas 1 tot en met 6 word je scherp gehouden door je te laten nadenken over hoe je in het leven staat. Op deze manier geeft het Laurens invulling aan haar identiteit. Zo verlaat je zelfverzekerd het Lyceum en vervolg je je weg op het hbo of de universiteit.

Flexrooster

Het Flexrooster met drie, maximaal vier, vakken per dag van 80 minuten creëert ruimte voor extra’s zoals huiswerkklas en studiewerktijd. Het rooster houdt je bij de les en biedt mogelijkheden om binnen en buiten de projecten in je eigen leerstijl verder te werken. De vakgerichte studiewerktijd garandeert ondersteuning waar nodig. Extra huiswerkbegeleiding buiten school is dus overbodig. Iedere dag werk je op school aangestuurd door je mentor samen met klasgenoten aan het leren leren en het plannen van je huiswerk. Moet je thuis dan toch nog iets afmaken? Dan weet je precies hoe je dit aan moet pakken.

Blended learing

Het Laurens Lyceum daagt je steeds uit om op verschillende manieren aan het werk te gaan met de leerstof. Zo werk je op je eigen Chromebook, dit helpt je je leerdoelen beter te bereiken. Het Chromebook is een aanvulling op nog vele andere lesmethodes, want schrijven op echt papier en lezen uit een boek is ook goed voor je.
Op 5 februari kun je de hele school verkennen tijdens de Open Dag. Wil je ervaren hoe het is om een échte Laurensleerling te zijn? Meld je dan aan voor de proeflesmiddag op 12 februari. Je mag je ouders ook meenemen voor het Ouder Infomoment op hetzelfde tijdstip. Meer informatie en aanmelden kan via www.laurenslyceum.nl.