Hans van Rutten lid van verdienste CVV Berkel

Berkel en Rodenrijs - De traditionele nieuwjaarsinstuif bij voetbalvereniging Berkel bracht niet alleen een leuk geldbedrag op via een veiling voor de club en voor G-sport van sv Doto, ook werd Hans van Rutten benoemd tot lid van verdienste.

Rien Kuyvenhoven

Sportieve elementen, een gezellig samenzijn vroeg in het nieuwe jaar met een hapje en drankje zijn al jaren de kenmerken bij de Berkelse zaterdagvoetballers. Met dit jaar ook een veiling met leuke en aantrekkelijke kavels waarbij de aanwezigen zich niet onbetuigd lieten door soms hoog te bieden. Vooral de wedstrijdkaarten waarop geboden werd en een driedaagse overnachting in Noord-Holland waren erg in trek. De 8.500 euro's deed ook sv Doto goed. De vereniging was met de G-sport afdeling door Berkel uitverkoren als goed doel. Leden van Doto gaven uitleg over wat deze afdeling te betekenen heeft voor sporters die niet in de reguliere competities kunnen deelnemen.
Het goed gevulde clubhuis De Verlenging was zaterdag zowel de eigen vereniging als Doto goed gezind. Het enkele malen tussentijds optreden van de band PAEM deed eigenlijk de rest.
Berkel - voorzitter Boris Wezenberg wees in zijn nieuwjaarstoespraak nog eens naar het belang van een sportvereniging. "Belangrijk is en blijft het samen ondernemen van activiteiten. Met elkaar plezier maken en een dag als deze organiseren. Het belangrijkste is en blijft het vooral samen fijn hebben."

Scheidsrechter

Daarbij is het ook het bestuur van de club niet ontgaan dat er voor de wekelijkse arbitrage van wedstrijden altijd een beroep kan worden gedaan op een groep scheidsrechters die door de jaren heen een gedeelte van hun vrije zaterdag opofferen om voetballers de kans te geven in competitieverband hun balletje te trappen.
Wat dat betreft is Hans van Rutten (66) het voorbeeld voor velen. De Berkelaar fluit al twaalf jaar wedstrijden en is ook als coƶrdinator van het korps actief.
Van Rutten blijft zelf erg nuchter onder het feit dat hij deze waardering kreeg. "Heel leuk en een mooie waardering", aldus de scheidsrechter die op zondag bij TOGB wedstrijden fluit. Hoewel hij het op zondag wel wat rustiger aan is gaan doen. "Ja, ik fluit zeker iedere zaterdag. Soms wel eens twee of drie wedstrijden en dan moet je ook naar jezelf gaan kijken. In de periode dat ik voetbalde en trainde bij TOGB gaf ik aan dat ik nooit scheidsrechter zou willen worden. Maar toen ik soms bij Berkel ging kijken en ook de vrouwen en meisjes bezig zag sloeg de vonk over", weet Hans van Rutten die zijn conditie met fietstochten op peil weet te houden. De inwoner van Berkel zegt dat hij een heel mooie tijd heeft gehad toen hij zelf nog speelde. "Trainen bij Theo de Veld waren de hoogtepunten. Altijd ging ik er met plezier naar toe en dan blijft er iets hangen dat je nooit vergeet. Sneeuw of ijs. We lieten ons niet afschrikken en zo is het ook met het zijn van scheidsrechter. Plezier moet de boventoon blijven voeren."