Voor u ligt de eerste editie van De Heraut in het nieuwe jaar.
Allereerst wens ik u en jullie namens het team van De Heraut alle goeds voor het nieuwe jaar. Een jaar in goede gezondheid, een jaar waarin plannen kunnen worden gerealiseerd, waarin een studie wordt afgerond of een mooie sportprestatie kan worden geleverd.
Ook degenen die goede voornemens hebben wens ik veel succes. Het valt vaak niet mee om ze te realiseren en aan het eind van het jaar te kunnen concluderen dat je het hebt gered. Neemt niet weg dat het niet verkeerd is je bewust te zijn van je levensstijl om die te veranderen.
Het zou ook geen kwaad kunnen als sommige gebruikers van sociale media bij zichzelf te rade gaan en wat meer op hun taal gaan letten. Waarom moet een discussie uitlopen op een scheldpartij met woorden die je normaal gesproken niet face to face tegen elkaar zegt. Mensen hebben nu eenmaal verschillende meningen over tal van onderwerpen en dat lijkt mij alleen maar een goede zaak. Maar in plaats van met argumenten te komen schelden mensen elkaar uit of kwalificeren ze de ander als iemand die niet deugt, een nietsnut of nog erger. Dit laatste geldt trouwens ook voor ingezonden brieven in de media.
Luister naar elkaar en leg uit waarom je het niet met iemand eens bent. Dat hoeft toch niet zo moeilijk te zijn? Misschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Annette Docter