Bleiswijk – Aan niets is meer te zien dat er voorheen twee winkels waren toen de familie De With woensdag 4 december vol trots de deuren opende van een compleet nieuwe winkel aan de Dorpsstraat 70 in Bleiswijk. Wel op dezelfde locatie, maar verrassend vernieuwd met oog voor de toekomst.

Trees Borkus-Henskens

Het pand van Keurslager De With bleef staan, maar het naastgelegen pand van Vers&Co werd afgebroken, waarna een nieuw pand kon worden gerealiseerd dat naadloos aansluit bij dat van de slager. Op de begane grond is nu één grote winkel met daarin een uitgebreid assortiment van zowel de slager als de groenteman. Bovendien is het assortiment uitgebreid en kan de klant er vanaf januari ook gezellig een broodje blijven eten.

Lokaal
Voor de aanpak van deze grote klus werd gekozen voor lokale partijen. Samen met Jan Houweling van Houweling Architecten uit Bleiswijk en Frans Groenewegen van Groenewegen Aannemersbedrijf uit Bergschenhoek ging Thomas de With aan tafel om zowel de plannen als de mogelijkheden te bekijken om beide zaken te integreren. Thomas: “Beide partijen leveren al jaren een topproductie en dat past goed bij ons bedrijf. Bovendien werd in een bouwteam en met korte lijnen gewerkt onder leiding van Frans, zodat alle partijen aan elkaar gekoppeld werden en er geen tijdverlies of misverstand optrad. Met elkaar zijn we trots op het eindresultaat.”

Plannen
Nadat besloten was het oude pandje op nummer 68 af te breken was het eerste plan om de slager gewoon door te laten werken in de winkel ernaast, het afgebroken pand nieuw op te bouwen en vervolgens daar de slagerij tijdelijk in te laten schuiven. Frans: “We zijn blij dat we er voor gekozen hebben een noodwinkel te plaatsen, want daardoor konden wij beter uit de voeten; ook toen bleek dat er onder beide panden een andere fundering moest worden aangebracht. Het werd uiteindelijk een ‘sluip door kruip door’ project en tegelijkertijd een druk bezochte noodwinkel op de aangrenzende parkeerplaats. Compliment voor de overige winkeliers en de bewoners in de directe omgeving die allemaal begrip toonden voor het werk en ook voor de overlast die soms onvermijdelijk was. En voor alle klanten die de noodwinkel voor lief namen en ook regelmatig even een kijkje namen hoe ver het met de bouw vorderde.”
Op 17 mei ging de noodwinkel open en op 4 december kon hij worden verwijderd; ruim een half jaar waarin veel gebeurde en vaklui aan het werk waren die allemaal trots zijn op het eindresultaat. Jan Houweling: “We waren superblij dat slager De With voor Groenewegen heeft gekozen. Die heeft weer bewezen een complex project te kunnen realiseren met belangrijke details. Helemaal naar wens.” Thomas vertrouwde hem toe er geen nacht van wakker gelegen te hebben! “Er was hier soms meer dan twintig man tegelijk aan het werk en ook ons bedrijf moest doordraaien. Het was voor ons allemaal een leerzaam bouwproject dat nu goed past in de straat.”

Verrassing
Alle klanten die vanaf 4 december in de winkel komen worden zonder uitzondering verrast door de ruimte, de overzichtelijke toonbank/vitrine en het uitgebreide assortiment. Er is voldoende ruimte om rond te lopen en een keuze te maken, maar ook om een praatje te maken, want je staat niemand in de weg. Thomas: “De With is dezelfde gebleven en we willen onze klanten blijven verrassen. Met goede vleesproducten in een uitgebreid assortiment, vers gesneden vleeswaren, dagelijks verse kippetjes uit de gril; alles wat we voorheen al hadden, maar nu onder één dak uitgebreid met maaltijdsalades, smulbroodjes, versgesneden groenten, vers fruit, sapjes, bakjes salades, schepsalades, groente- en macaronischotels, stamppotten, kant en klare maaltijden, de nieuwe en gezonde poké bowl, fonds, een wijnpresentatie en nog veel meer.
Het familiebedrijf wordt inmiddels gerund door de tweede (Kees en Ineke) en derde (Thomas en zus Anne Sophie) generatie De With en hun rond de 30 (deels parttime) medewerkers die zowel achter als in de winkel hun beste beentje voorzetten. Zij kunnen met een glimlach samen met hun klanten de toekomst aan.