Muziek rond de Kerst

Lansingerland - Het Kerstfeest staat voor de deur en ook in Lansingerland worden advents- en kerstconcerten georganiseerd. Een overzicht van het programma de komende weken.

Shining zingt Carols

Bergschenhoek - Zaterdagavond 14 december geeft het Christelijk gemengd koor Shining een kerstconcert met de titel 'Festival of nine lessons and Carols'. Dit betekent dat er tijdens het concert negen keer gewisseld zal worden met een kerstlied, gezongen door het koor of een solist, een bijbeltekst en samenzang. M.m.v. Nelline van Liere op de blokfluit en Matthijs van der Wilt op het orgel. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Matthijs Breukhoven. Locatie: Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur. De toegang is gratis, aan het einde wordt een collecte gehouden.

Kersttour repertoire Tom Parker

Berkel en Rodenrijs - In de aanloop naar Kerst toert The Choir Company door het land met een speciaal kerstprogramma uit het repertoire van de Britse componist Tom Parker. The Choir Company en Events For Christ presenteren ‘The Christmas Collection of Tom Parker 2019’. Dit jaar ook op 14 december vanaf 20.00 uur in de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk, Noordeindseweg 102 te Berkel en Rodenrijs. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl (tel. 0297-237172), aan de zaal voorzover er nog plaats is en voor € 17,50 bij Kantoorboekhandel van Atten, Kerkstraat 8 te Berkel en Rodenrijs.

Kerstconcert Leeuwerikkoor

Bleiswijk - Op zondag 15 december geeft het Leeuwerikkoor een gezellig (meezing) kerstconcert in de grote Pauwzaal van De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Het koor staat onder leiding van dirigent Henk in 't Veen, de begeleiding is van Jan van den Bosch (piano) en Bart Voogd (accordeon). Er is een korte pauze. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Entree gratis. Na afloop (rond 16.30 uur) is er gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.

Kerstconcert Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs - Voor het kerstconcert van de Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs op maandagavond 16 december zijn nog kaarten te koop. Medewerking verlenen The Classic Crooners, The Tiny Little Bigband en Carolina Dijkhuizen. Kaarten à € 22,50 zijn verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Janneke, Kerkstraat te Berkel, of kunnen worden besteld door een mail te sturen naar: vriendendorpskerkberkel@hotmail.com. Ook bij de ingang van de kerk (zij-ingang kant Wilhelminastraat) zullen kaarten worden verkocht. Bij deze ingang kunnen ook de bestelde kaarten worden afgehaald. Informatie: www.vriendendorpskerkberkel.nl.

Kerstzang De Bron

Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 24 december wordt in kerkgebouw De Bron in Berkel en Rodenrijs de traditionele kerstzangavond georganiseerd. Iedereen is van harte uitgenodigd om dit mee te maken en natuurlijk om mee te zingen. Adres: Rodenrijseweg 97. Aanvang: 20.00 uur.