Wat zou het handig zijn om ook ogen in je achterhoofd te hebben. Vooral als je bijvoorbeeld 's ochtends tegen acht uur in je auto op de Boterdorpseweg rijdt en de rotondes in de buurt van de scholen passeert. Een enorme stroom fietsers is op weg naar school of werk. In de stromende regen en met wind tegen.
Auto's rijden stapvoets om de fietsers voorrang te verlenen. Er zijn snelle en langzame fietsers met tussendoor wat bestuurders van een scooter of snorfiets. Fietsers met en zonder licht op hun fiets.
Soms zie je levensgevaarlijke situaties als automobilisten te ongeduldig worden en snel voor willen piepen. Of als een snelle fietser of scooterbestuurder met een vaart de oversteek op rijdt op het moment dat de automobilist denkt te kunnen optrekken.
Ik kan me mijn middelbare schooltijd nog wel herinneren. Ook op de fiets op de Boterdorpseweg richting Rotterdam. Veel minder auto's, veel minder fietsers, kortom een rustige route. Wat is er in al die jaren gebeurd met Berkel en Rodenrijs. Onzin natuurlijk, tijden veranderen en dat geldt ook voor onze gemeente. Maar mensen, heb iets minder haast! Ga wat eerder van huis, vooral als het regent of gevroren heeft. Want dat is ook zoiets. Er zijn bestuurders die de drukte op de weg door een klein schoongemaakt stukje voorruit denken te kunnen beoordelen. Dan hoef je geen ogen in je achterhoofd te hebben, een simpele ijskrabber zou al een heel stuk helpen.

Annette Docter