Postzegelbeurs

Zoetermeer/Lansingerland - Op zaterdag 7 december is er van 13.00 tot 16.00 uur een postzegelbeurs in buurtruimte Buytenrode, César Franckrode 60 te Zoetermeer. Op de beurs zijn poststukken, themazegels, (lege) stockboeken e.d. en een groot aantal 5-centboeken aanwezig. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis entree en gratis keuze uit geselecteerd materiaal. Informatie: www.zhpv.nl of tel. 070-3939365.

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang

Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. Na afloop drinkt men gezellig een kopje koffie met elkaar. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te gymmen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 5,- per maand om mee te gymen. Inlichtingen: Janny de Schepper, tel. 010–5115820.

Stof tot Taal in bibliotheek

Lansingerland - Elke woensdagmiddag kun je in de vestiging Berkel van Bibliotheek Oostland tussen 14.30 en 16.00 uur meedoen aan ‘Stof tot Taal’. Je kunt er gezamenlijk creatief bezig zijn. Zoek je gezelligheid, wil je graag tips bij het handwerk of wil je de Nederlandse taal oefenen, iedereen is welkom. Er zijn materialen aanwezig om te haken en te breien maar je mag uiteraard ook eigen werk meenemen. Deelname is gratis en je krijgt een lekker kopje koffie of thee.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 10 december, 14.00–16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 - 5241090.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Boodschappendienst

Lansingerland - Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Een vaste vrijwilliger doet de boodschappen en zo nodig worden de boodschappen ook opgeruimd. Kosten: € 2,- per keer. Wilt u gebruik maken van deze service of kent u iemand die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.