Posters leveren drie fraaie fietsen en blije gezichten op

Lansingerland – Alle kinderen die dagelijks een van de acht scholen van het Spectrum (Protestants Christelijk Onderwijs) bezoeken ontvingen na de zomervakantie een kleurige poster met daarop de grote wijze uil Cobi. Die mochten ze thuis voor het raam hangen, waarna aan het einde van de actie drie fietsen werden verloot aan drie leerlingen; uit elke kern van Lansingerland één.

Trees Borkus-Henskens

Vorige week kwamen de prijswinnaars samen met ouders, broertjes en zusje naar Martin van der Wel in Bergschenhoek waar drie prachtige fietsen stonden te wachten op de nieuwe eigenaren: Jan (8) uit Berkel en Rodenrijs, Fleur (5) uit Bleiswijk en Lieke (8) uit Bergschenhoek. Eerder hadden ze hun fiets al uit mogen zoeken, maar nu stonden ze kant en klaar om er op weg te rijden.
De reden van de introductie van Cobi was het nieuwe vierjarenplan dat Spectrum opstelde voor de scholen. Leerkrachten zijn hier al een jaar mee aan de slag en zijn de ambassadeurs van deze speerpunten. In de zomer hebben de scholen elk een nieuw plan opgesteld voor de komende vier jaar en speerpunten daarin verwerkt.
“Na de zomer wilden we dit delen met kinderen en ouders. Zo’n plan is immers een belofte naar ouders en geeft aan hoe wij zorg dragen voor toekomstgericht onderwijs,” aldus Adriaan van Zanten, voorzitter van het College van Bestuur van Spectrum.
De ouders ontvingen vervolgens een kleurrijke flyer met daarin de informatie over toekomstgericht onderwijs. De kinderen kregen een poster mee met daarop Cobi (wijze uil waarvan de naam verwijst naar de vier speerpunten) en hebben deze thuis voor het raam gehangen. De C staat voor vrijheid door Creativiteit, de O voor ontdekken door Onderzoekend leren, de B voor samen leven door Burgerschap en de I voor hulp door ICT.
De posteractie werd afgesloten met het uitreiken van de fietsen. “Iedereen in Lansingerland kan nu weten waarom die posters voor het raam hingen en dat de actie is afgesloten met naar wij hopen weer de bekendheid van ons plan gericht op goed onderwijs. We zijn inmiddels met Cobi aan de slag gegaan!”