Veel oude bekenden op reünie TOGB

Berkel en Rodenrijs - Je bent er maanden mee bezig, maar dan heb je ook wat. Sportvereniging TOGB bestaat 90 jaar en wist met een reünie veel bekende naar Het Hoge Land te trekken. Ongedwongen met tussendoor de quiz 'petje op petje af'. Met een hapje en drankje werd de toon gezet voor de volgende tien jaar en op naar het eeuwfeest!

Rien Kuyvenhoven

Er waren ruim 250 mensen aanwezig. Secretaris Wil van Velzen, die samen met Hans Vonk, Eric Molenwijk en Gerdie van den Bulk betrokken was bij de organisatie van deze avond, gaf het startsein voor een avond vol herinneringen en anekdotes. Dit allemaal met een klinkend buffet, dat werd geopend door Hennie Schuring en Ben Heezen. Sponsors waren t Manneke, Leon van den Berg en Audrey van Kooy. Zelfs een trainer van dertig jaar geleden had de moeite genomen om de club met een bezoek te vereren. Henri van Leeuwen die door good old Remco van der Stam (De Berkelse Maradonna) werd aangesproken met "ha trainertje", genoot van de gezichten uit het verleden en dan komen de verhalen vanzelf los.

Tas dragen

Hans Paul van Pernis, tegenwoordig woonachtig in Denemarken, had voor deze reünie ook de nodige kilometers afgelegd en kon in zijn woordje gericht tot de aanwezigen niet verbloemen wat TOGB voor hem heeft betekend. "Het voelt altijd goed als ik hier ben, net een warm bad", was zijn loftuiting aan de club. De club waarbij hij toen hij in het eerste kwam zijn doop moest ondergaan. Zo moest hij voor een geroutineerde speler (Jan van Rossum) op weg naar de bus diens tas dragen. In de kleedkamer werd hij in de hoek bij de deur gezet, omdat de betreffende speler, Gerard Vermeulen, niet tegen de tocht kon. "Zo werd je gevormd, maar nog steeds ben ik er trots op een TOGB-er te zijn geweest. Eigenlijk gaat dit je leven lang niet meer uit je bloed", kreeg hij de lachers op de hand.

Quiz

Rens Hermes, al vierenveertig jaar clubscheidsrechter bij de Geel-Zwarten, had voor de aanwezigen een quiz in elkaar gezet, waarbij de gele petjes een leidende rol zouden spelen. Vragen als hoe lang is het Arie Bes pad op het Berkelse sportpark, wie was er in jaren het langst voorzitter bij TOGB, Geert of Aad Schuring. En is de kantine van TOGB in 1973 afgebrand of omgewaaid, deden het goed deze avond. Dat TOGB een echte familieclub is, was deze avond duidelijk zichtbaar.
De afsluiting van het jubileumjaar vindt plaats op zaterdag 26 oktober in De Vermeulen sporthal waar de dresscode Black & Gold zal zijn. DJ Chris Deluxe en de coverband Daredevils zullen de gasten komen vermaken. Voor deze avond zijn nog kaarten verkrijgbaar via het onderstaande verkoopadres:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-togb-90-jaar-een-feest-met-een-gouden-randje-de-finale-65369448781