Oud papier actie Bergschenhoek

Bergschenhoek - Op donderdag 10 oktober wordt er oud papier opgehaald door de scholen in Bergschenhoek. De papierkliko graag voor 18.45 uur op de inzamelplaatsen zetten. De opbrengst is bestemd voor de scholen. Zij hopen op een mooie opbrengst!

Wandelen met Rotta

Bergschenhoek - Op zaterdag 12 oktober organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta een natuurwandeling door het Lage Bergse Bos. Natuurgidsen vertellen bijzonderheden over het gebied en over de natuur aldaar. Ondanks het rigoureuze onderhoud en de aanleg van de A16 ontstaat er op de reeds gekapte delen van het bos al weer mooie natuur. Ook loopt men langs plekken waar veel minder gekapt is en op voorspraak van specialisten van Rotta de natuur zijn gang kan gaan. Vanzelfsprekend wordt er ook gelet op de vogels. Aanvang 10.00 uur, einde 12.00 uur. Startpunt: Vossenplaats, parkeerplaats aan de Bosweg vlak voor Manege Hillegersberg. Deelname is gratis. Waterdicht schoeisel is belangrijk en neem een verrekijker mee! Informatie: Hans Sanders, tel. 06 - 40567769.

Helden van de Herfst

Bergschenhoek - Op 12 oktober gaan vrijwilligers van Rotta met de Rotta Rangers (7 t/m 12 jaar) in het bos op zoek naar de Helden van de Herfst. De activiteit duurt twee uur en er kunnen maximaal 20 kinderen mee. Deelname kost € 2,- per kind. Wil je er meer van te weten komen en meegaan op excursie in het bos? Kom dan ook op 12 oktober en geef je op voor de ochtend (10.00 uur) of voor de middag
(13.30 uur) via rotta.jeugd@gmail.com . Vermeld bij opgave leeftijd, voor- en achternaam van het kind.

Herfstconcert HCM

Bergschenhoek - Het Hollands Christelijk Mannenkoor geeft zaterdag 12 oktober een herfstconcert in de Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Het HCM staat onder leiding van Arjan Breukhoven. Aanvang 20.00 uur, kerkzaal open 19.30 uur. Met medewerking van sopraan Sae-jeong Kim, Yta van der Zwaag, hoboïste, Martin Zonnenberg op het orgel én Kees Alers, fluitist. Het mannenkoor zal bekende en populaire nummers ten gehore brengen. Entree: € 15,00 (kinderen tot 12 jaar gratis). Kaartverkoop bij Schoenmakerij Bik en zoon, Bergschenhoek; Boek- en tijdschriftenwinkel Janneke in Berkel en Rodenrijs en bij Primera Sandra te Bleiswijk. Ook aan de zaal zijn kaarten te verkrijgen. Voor meer info de website www.hcm.nu.

'In Touch' koffieochtend voor vrouwen

Bergschenhoek - Vrouwen die in het dagelijks leven bewust christen willen zijn en daarin bemoedigd willen worden zijn van harte uitgenodigd voor de koffieochtend van 15 oktober met Marianne Grandia. Marianne is schrijfster van romans, spreekster en heeft de Stichting Selah opgericht. Thema: Geheiligd hart, geheiligd leven?! naar 1 Petrus 1: 16. Tijd: 9.30 -11.00 uur, vanaf 9.00 uur is er koffie. Plaats: Hervormde kerk, Kerkstraat 1. Inlichtingen: tel 015-3693596 (Aria) of de website: vrouwenochtend.wix.com/intouch

Soosmiddag KBO

Bergschenhoek - Dinsdag 15 oktober is er weer een soosmiddag van de KBO Bergschenhoek. Dit betekent elkaar in een leuke sfeer ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. De spellendoos en de speelkaarten zijn natuurlijk ook weer aanwezig. KBO-leden, maar ook introducés en aspirant- leden zijn van harte welkom in de parochiezaal van de St. Willibrordkerk, Smitshoek 120. Zaal open 13.30 uur, aanvang 14.00 uur.

Klaverjassen in de Stander

Bergschenhoek – Elke woensdagmiddag is er vanaf 13.30 uur (prijs)klaverjassen onder leiding van Hans Rens in Bibliotheek Bergschenhoek, gebouw de Stander, Wilhelminastraat 1a. Inleg: € 3,50.

Bijeenkomst PCOB

Bergschenhoek - De PCOB komt woensdag 16 oktober van 14.30 tot 16:30 uur bijeen in de Hervormde kerk in Bergschenhoek voor hun gezamenlijke Lansingerland PCOB contactmiddag. Deze middag geeft Peter Stam een presentatie over de meest grappige straatnamen in Nederland. Leden van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek zijn van harte welkom. Neem gerust een gast mee. Informatie: Piet van der Gaag, tel. 010 - 522 55 65.