Berkel en Rodenrijs - Kleindierensportvereniging Door Veredeling Verbetering D.V.V. organiseert op 8 en 9 november haar 96ste wintertentoonstelling bij FBB Plant, Kleihoogt 49. Belangstellenden zijn welkom vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Burgemeester Pieter van de Stadt verricht vrijdag om 19.30 uur de officiële opening.
De naam Door Veredeling Verbetering geeft al aan waar de vereniging voor staat. Door een ras zo zuiver mogelijk te fokken houden de fokkers de verschillende dierenrassen in stand. Hier komt veel liefde aandacht en kundigheid bij kijken. Binnen de vereniging zijn er onder andere konijnen, cavia’s, hoenders, dwerghoenders, serama’s, patrijzen, watervogels, sier- en oorspronkelijke duiven.
De tentoonstelling is voor het publiek vrij toegankelijk. De dieren worden voor de show door keurmeesters gekeurd. Er zijn bij deze show voor de fokkers verschillende prijzen te winnen. Daarnaast is er gelegenheid om met andere fokkers in contact te komen of gewoon te genieten van de sfeer.
Voor de kinderen is er een knutsel- en knuffelhoek. En uiteraard draait het Rad van Fortuin.
Informatie: mail naar kleindierensportdvv@gmail.com of tel. 06-20745156.