Herinrichting Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs - De Noordeindseweg tussen de Herenstraat en de rotonde Planetenweg wordt heringericht. De werkzaamheden beginnen deze maand.

In 2018 werden er twee inloopavonden gehouden over de herinrichtingvan de Noordeindseweg. Tijdens deze avonden werden de ontwerpen gepresenteerd. De weg wordt heringericht naar een erftoegangsweg (30 km/h). Fietsers krijgen meer de ruimte. De heropenstelling naar de rotonde Oostmeerlaan wordt in een later stadium gerealiseerd.

Werkafspraken

Ondertussen zijn er werkafspraken gemaakt tussen het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Lansingerland over de kadeophoging. Als onderdeel van de kadeophoging en herinrichting moeten ook Stedin en Dunea hun kabels en leidingen vernieuwen. Zo worden tussen de Krugerlaan en de rotonde Oostmeerlaan dit najaar de bestaande water- en gasleiding vervangen. Deze werkzaamheden starten in september 2019 als eerste.
De komende periode werken gemeente en het waterschap verder aan de gezamenlijke engineering van de werkzaamheden. Op basis van het eerder getoonde definitief wegontwerp worden uitvoeringstekeningen gemaakt, zodat gemeente en waterschap aansluitend aan de werkzaamheden van Stedin en Dunea de wegherinrichting en kadeophoging kunnen uitvoeren.

Planning

Dunea en Stedin starten in oktober met de vervanging. Vooruitlopend worden noodleidingen aangelegd. Er wordt gewerkt van noord naar zuid.
Fase 1: september t/m december 2019 (Planetenweg tot Wilgenlaan)
Fase 2: januari t/m maart 2020 (Wilgenlaan tot Krugerlaan)
Bewoners zijn al door beide bedrijven over de werkzaamheden geïnformeerd.
Heeft u vragen over de uitvoering van de werkzaamheden van Stedin en Dunea, dan wordt u verwezen naar de verspreide bewonersbrieven (zie ook de website van de gemeente Lansingerland).
Via telefoonnummer 14 010 kunt u contact opnemen over:
- toezicht werkzaamheden Stedin en Dunea vanuit gemeente, Ron Smit
- voorbereidings- en ontwerpproces Noordeindseweg, Maarten Soeteman
- Mobiliteitsplan Berkel, Maarten Batenburg.