Onvergetelijke stranddag met de Zonnebloem

Berkel en Rodenrijs - In het voorjaar stond al vast dat de Zonnebloem afdeling Berkel en Rodenrijs op dinsdag 13 augustus met gasten en vrijwilligers naar het strand van Hoek van Holland zou gaan. Helaas kun je dan nog niet weten hoe het weer die dag zou zijn.

Toen het in juli extreem warm werd, hielden de vrijwilligers hun hart vast, als het maar niet zo heet zou zijn op 13 augustus. Gelukkig zo warm werd het niet. De voorspelling was 50% kans op regen en 18 à 19 graden. Niet echt strandweer, maar eenmaal geboekt betekent gaan! En daar heeft men geen spijt van. Het werd een gezellige dag waarop veel is gelachen, met elkaar is gesproken en lekker is gegeten.
De bus stond al heel vroeg klaar in de Raadhuishof, een vriendelijke chauffeur verwelkomde de gasten en vrijwilligers. Nadat iedereen een plaatsje in de bus had gevonden en de rollators en rolstoelen waren opgeborgen, ging het naar de Naeldhorst om daar de andere helft gasten en vrijwilligers op te halen. Op weg naar Hoek van Holland, restaurant Beachclub Royal. Daar stond het personeel al klaar met de koffie/thee en een reuze stuk appelgebak of aardbeientaart. Tussen de koffie en lunch was het de bedoeling om naar de vloedlijn te lopen, dus trok iedereen zijn jas aan en werden er door de vrijwilligers strandrolstoelen gehaald. Toen iedereen was geïnstalleerd brak er een onweersbui los, dus de jassen maar weer uitgetrokken. Buienradar werd geraadpleegd, deze voorspelde een hevige bui van 25 minuten. Zolang de bui duurde werd er Rummikup gepeeld en gekaart. De lunch werd een half uurtje uitgesteld en iedereen vertrok of in de strandrolstoel of lopende naar de vloedlijn. Schoenen en kousen werden uitgedaan, broekspijpen opgestroopt, er werd genoten van de aankomende golven. Bij sommige gasten kwamen traantjes boven, zij waren zo intens blij om het strandgevoel nog eens mee te kunnen maken, het deed aan vroeger denken. Lekker uitgewaaid toog iedereen weer naar het restaurant. Daar werd eerst soep, vervolgens brood met kroket en brood met kaas en ham en als toetje vers fruitsalade gegeten.
Na de lunch ging zo goed als iedereen weer naar buiten, naar de zee en sommige gasten togen naar de winkeltjes. Het bleef droog en de lucht liet prachtige wolkenpartijen zien. Om 15.00 uur was iedereen weer terug in het restaurant. Daar werd nog wat gedronken voordat de thuisreis werd aangevangen. Op de voorspelde tijd zo rond 16.30 was iedereen weer veilig thuis.

Aanmelden

Er is bij de Zonnebloem Berkel en Rodenrijs nog plaats voor nieuwe gasten en vrijwilligers. Bent u eenzaam, vaak alleen of slecht ter been? Neem gerust contact op met lid bezoekwerk Marly Mulder, tel 06 - 44149444.
Wie tijd of zin heeft om regelmatig een Zonnebloem gast te bezoeken en af en toe als vrijwilliger mee te helpen bij de uitjes kan eveneens contact opnemen met Marly Mulder.