Avondwandelingen Koornmolengat

Zevenhuizen - Natuur- en Vogelwacht Rotta organiseert deze zomer elke vrijdagavond een wandeling van ongeveer twee uur in het Koornmolengat in Zevenhuizen. Het Koornmolengat, een dicht begroeid en heel kwetsbaar stukje moerasgebied, is alleen toegankelijk gedurende deze wandelingen. Het advies is een paar stevige schoenen aan te trekken. De wandelingen onder leiding van natuurgidsen van Rotta beginnen om 19.00 uur bij de brug over de Hennipsloot nabij restaurant De Roerdomp, Tweemanspolder 12 te Zevenhuizen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Op 30 augustus is de laatste wandeling van deze zomer. Informatie: Cor van de Lustgraaf, tel. 06-29242769.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: maandag 26 augustus, 14.00–16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 - 5241090.

Bridgen bij Bridge Club Lansingerland

Lansingerland - Het nieuwe bridgeseizoen bij BCL start op dinsdag 27 augustus met een ALV en aansluitend bridgen. Bridge Club Lansingerland heeft twee speelmomenten en wel op dinsdagavond aanvang 20.00 uur en donderdagochtend aanvang 09.15 uur in Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Op dinsdag 3 en donderdag 5 september start de rankingcompetitie. Wie wil kennismaken met de club kan een paar keer vrijblijvend komen bridgen. Voor wie geen partner heeft kan in overleg gekeken worden of er een bridgepartner beschikbaar is. Inlichtingen: voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06 - 28743161 en voor de donderdagochtend: wsdonderdag@bridgebcl.nl of 06 -12772362.

Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Het Steunpunt Mantelzorg geeft advies over hoe zij de zorg wellicht beter vol kunnen houden. Ook biedt men vervangende mantelzorg. Dit betekent dat mantelzorgers de zorg even aan een ander kunnen overdragen zodat zij ook tijd aan andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby’s kunnen besteden. Bij het tijdelijk overdragen van de zorg is het belangrijk dat degene voor wie men zorgt een prettige tijd heeft en dat men er op kan vertrouwen dat de verzorging goed wordt overgenomen. Een vaste vrijwilliger houdt de verzorgde gezelschap of onderneemt een activiteit waardoor mantelzorgers even tijd voor zichzelf hebben. Informatie/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (werkdagen) of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Boodschappendienst

Lansingerland - Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Een vaste vrijwilliger doet de boodschappen en zo nodig worden de boodschappen ook opgeruimd. Kosten: € 2,- per keer. Wilt u gebruik maken van deze service of kent u iemand die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.