Ophalen oud papier

Berkel en Rodenrijs - Elke 3e en 4e donderdagavond van de maand wordt er oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. Raadpleeg uw AfvalWijzer voor de juiste ophaaldag voor uw wijk. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen die ook meedoen met het ophalen van het papier.

Klaverjassen KBO

Berkel en Rodenrijs - De KBO organiseert op vrijdag 23 augustus een klaverjasmiddag. Aanvang 13.30 uur in het tuinpaviljoen van Huize St. Petrus.

Klaverjassen Activiteitenclub ‘De Naeld’

Berkel en Rodenrijs – Activiteitenclub De Naeld organiseert op 27 augustus een gezellige klaverjas- en rummikubmiddag in gebouw De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Inlichtingen: Henny de Vos-Klootwijk, tel. 06-28367200.

Bingo 3B-Sociaal Belang

Berkel en Rodenrijs – Op de laatste dinsdag van de maand (dinsdag 27 augustus) organiseert de belangenvereniging een gezellige bingoavond in gebouw De Ark, Oranjestraat 2. Aanvang 20.00 uur. Er zijn mooie prijzen te winnen. De opbrengst komt ten goede aan de vereniging die diverse activiteiten organiseert om sociale contacten te leggen. Inlichtingen: Nel de Veld, tel. 010–5114886.

Zomer Schaak Avonden de 3-Torens

Berkel en Rodenrijs - Deze zomer organiseert schaakvereniging 3-Torens een serie van drie Zomer Schaak Avonden voor iedereen die zin heeft om een keer aan te schuiven voor een partijtje schaak. Op 27 augustus voor de laatste keer; vanaf 20.00 uur op het terras van café het Vierkantje op het dorpsplein van Berkel en Rodenrijs. Tijdens deze schaakavonden speelt iedereen drie partijen met twintig minuten denktijd per persoon per partij. Wilt u langskomen? Schuif dan aan en stuur vooraf even een berichtje naar: post@3-torens .

Koffie met een cop

Berkel en Rodenrijs - Elke laatste woensdag van de maand kunnen politie en buurtbewoners van Berkel en Rodenrijs samen een kopje koffie drinken bij de McDonalds, Celsiusstraat 20, en zaken bespreken die spelen in de buurt. De politie en wijkbeheerder van de gemeente zitten klaar voor al uw (grote en kleine) vragen.

Wandelen in de Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – Voor de liefhebber worden er wandelingen georganiseerd die vertrekken vanaf Tuinderij De Groenzoom, Stropersweg 1 (zijweg Past. Verburgweg). Irmgard Bakker wandelt twee keer per maand op woensdag, vertrektijd 14.00 uur (duur ca. een uur). Data: 28 augustus en 11 en 25 september. Aanmelden uiterlijk dinsdag voor de wandeling, tel. 06 – 19000157. Deelname is gratis.

Cursus bij E.H.B.O. vereniging Semper Paratus

Berkel en Rodenrijs - In september start E.H.B.O. Vereniging Semper Paratus een korte cursus 'reanimatie en AED bediener'. De cursus wordt gegeven op de maandagavonden 9 en 16 september en duurt ongeveer twee uur per avond. De locatie is basisschool Het Baken, Oudelandselaan 139 te Berkel en Rodenrijs. Deelname kost per cursist € 45. Aanmelden via de website www.semperparatus.nl of via het secretariaat: secretariaat@semperparatus.nl. Ook voor vragen kan men bij het secretariaat terecht.

ACR Rommelmarkt

Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 20 september (19.00-23.00 uur) en zaterdag 21 september (10.00-17.00 uur) is de jaarlijkse rommelmarkt in en om zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2. In verband met de voorbereidingen worden er op donderdag 19 september geen spullen opgehaald en kunnen er ook geen spullen gebracht worden. Er is ook geen verkoop op donderdag 19 september.

Gratis workshop Loopbaandilemma’s

Berkel en Rodenrijs - Speciaal voor starters op de arbeidsmarkt tot 30 jaar heeft Coaching Empowering & Training de Workshop Loopbaandilemma’s ontwikkeld. Tijdens de workshop word je geprikkeld door verrassende YouTubes en verdiepende vragen om na te denken over de loopbaankeuzes die je tot nu toe hebt gemaakt en de loopbaanstappen die je nog kunt maken. Maandag 2 september van 19.30-21.30 uur bij Coaching Empowering & Training, Rodenrijseweg 72. Het aantal plaatsen is beperkt. Info/aanmelding: https://fionajanssen.nl/Workshop-Loopbaandilemma-s/