Avondwandelingen Koornmolengat

Zevenhuizen - Ook dit jaar organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta in de maanden juli en augustus elke vrijdagavond een wandeling van ongeveer twee uur in het Koornmolengat in Zevenhuizen. Het Koornmolengat, een dicht begroeid en heel kwetsbaar stukje moerasgebied, is alleen toegankelijk gedurende deze wandelingen. Het advies is een paar stevige schoenen aan te trekken. De wandelingen onder leiding van natuurgidsen van Rotta beginnen om 19.00 uur bij de brug over de Hennipsloot nabij restaurant De Roerdomp, Tweemanspolder 12 te Zevenhuizen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie: Cor van de Lustgraaf, tel. 06-29242769.

Hulp bij vinden baan

Lansingerland - Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? JobHulpMaatje kan je helpen. Samen met jou gaat men in een JobGroup van zeven bijeenkomsten aan de slag richting een nieuwe baan. Voor meer informatie en vragen: kijk op de website www.pand58.life/JobHulpMaatje of mail naar Marit Koolhaas jobgroups@pand58.life.

Klussendienst

Lansingerland - Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan bijvoorbeeld helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator of het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- eigen bijdrage. Inwoners van Bleiswijk en Bergschenhoek die gebruik willen maken van deze service of iemand uit hun woonplaats kent die hier gebruik van wil maken, kan bellen met Welzijn Lansingerland tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur). Inwoners van Berkel en Rodenrijs kunnen contact opnemen met Ondine Duchenne, tel. 010-5113554 of 06-14710689. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Tandem-maatjes project zoekt vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland - Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Alice Mullemeister: a.mullemeister.tandem@gmail.com / 06-12105223 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Lansingerland - VluchtelingenWerk Lansingerland helpt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben om een nieuw leven op te bouwen in onze gemeente. Vluchtelingen worden anderhalf jaar begeleid door een vrijwilliger van VluchtelingenWerk. In die tijd worden eerst praktische zaken geregeld, zoals aanvraag zorgverzekering, elektriciteit, gas en water. Inschrijven bij school voor kinderen en bij een inburgeringcursus voor volwassenen. Dit gebeurt samen met de vluchteling. Daarna helpen de vrijwilligers de vluchtelingen te participeren en integreren in de samenleving via sport, vrijwilligerswerk of werk. Wie zich wil aanmelden als vrijwilliger kan mailen naar Gayle Campbell via gcampbell@vluchtelingenwerk.nl of bel 010 – 5226651.

Vrijwillige Thuishulp van VTV

Lansingerland - Vrijwillige Thuishulp van VTV biedt hulp door hulpvragers met een beperking, bijvoorbeeld verstandelijke, lichamelijke beperking of autisme, te koppelen aan vrijwilligers. Bent u de vrijwilliger die ook nét dat beetje extra wil bieden? Bijvoorbeeld als maatje, oppas- of speelhulp? Wellicht samen met een vriend(in) of familielid? Zo ja, dan zal bekeken worden voor welke hulpvrager u iets wilt betekenen. Met een paar uurtjes per maand helpt u al. Informatie: vtdelft@vtvzhn.nl, 015-2618648, www.stichtingvtv.nl.

Vrijwilligerswerk doen?

Lansingerland - De scholen zijn gesloten, veel mensen zijn op vakantie …. Maar in onze omgeving draait veel door. Binnen maatschappelijk organisaties worden nog steeds bergen werk verzet. Denk maar eens aan zorg en welzijn, de bibliotheek en de goede doelen/wereldwinkel. Na de zomervakantie gaan veel verenigingen weer starten met het nieuwe seizoen, maken scholen een frisse start. Kortom, voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen een mooi startmoment. Kijk eens op de vrijwilligers vacaturebank of maak een afspraak met het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland. In de vakantieperiode zijn geen open inloopmomenten, de medewerkers maken daarom graag een persoonlijke afspraak.
Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 - 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Warme maaltijdservice Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland biedt warme maaltijden aan huis. De maaltijden zijn bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen. Door deze service wil Welzijn ervoor zorgen dat iedereen toch dagelijks een gezonde warme maaltijd kan eten. Als extra service biedt Welzijn hulp bij het invullen van de bestellijst en zo nodig bij het opdienen van de maaltijd. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur). Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.