Cantiamo speelt Gräfin Mariza

Zoetermeer - Zaterdag 30 maart (aanvang 20.00 uur) en zondag 31 maart (14.00 uur) speelt Cantiamo de operette Gräfin Mariza in de grote zaal van het Stadstheater in Zoetermeer. Een muzikaal spektakel dat u zeker niet mag missen! Het orkest staat onder leiding van Robert Kops. De regie is in handen van Jaap Dijkhuis en Ed Lautulette. Kaarten à € 27,50 of € 25,-- ( 65+ en kinderen tot 12 jaar) zijn verkrijgbaar bij de kassa van het theater of via www.stadstheater.nl. Bellen of mailen kan ook: tel. 06 -18334141, e-mail: pr@cantiamo.nl. Crowdfunding: www.cantiamo.nl.

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland - Maandag 1 april start het jeu de boules seizoen van 3B-Sociaal Belang weer. Tot en met november wordt iedere maandag van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. Ieder lid van de belangenvereniging is welkom, maar ook niet-leden kunnen een keertje komen kijken en meespelen. Men is al lid voor € 16,- per jaar. Men betaalt € 5,- per maand om mee te doen met jeu de boules. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010–5114886.

Stof tot Taal in bibliotheek

Lansingerland - Elke woensdagmiddag kun je in de vestiging Berkel van Bibliotheek Oostland tussen 13.30 en 15.00 uur meedoen aan ‘Stof tot Taal’. Je kunt er gezamenlijk creatief bezig zijn. Zoek je gezelligheid, wil je graag tips bij het handwerk of wil je de Nederlandse taal oefenen, iedereen is welkom. Er zijn materialen aanwezig om te haken en te breien maar je mag uiteraard ook eigen werk meenemen. Deelname is gratis en je krijgt een lekker kopje koffie of thee.

Passieconcert Cantando

Pijnacker - Zaterdagmiddag 6 april zingt het Oratoriumkoor Cantando uit Pijnacker werken uit de passionen van Bach, delen uit The Crucifixion en Olivet to Calvary, werk van Purcell, Fauré en Mendelssohn. Alles in het teken van de lijdensweken. Naast koormuziek zal Wim Hazeu op het orgel een bijdrage leveren en dirigent Hans van Rutten, die blokfluit heeft gestudeerd aan het Conservatorium, zal blokfluit spelen. Het wordt een gevarieerd programma van ongeveer anderhalf uur. Naast het luisteren en genieten van mooie muziek kunnen de aanwezigen ook met enkele liederen meezingen. Locatie: Ontmoetingskerk, Klapwijkseweg 91 te Pijnacker. Aanvang 15.30 uur, kerk open 15.00 uur. Toegangsprijs: € 12,- , kaarten zijn verkrijgbaar via de koorleden of mail voor reserveren naar oratoriumkoorcantando@gmail.com.

Groei & Bloei plantenruilbeurs

Lansingerland - Op zaterdag 13 april houdt Groei & Bloei een plantenruilbeurs. Men kan planten, stekken, zaad en ander materiaal ruilen met andere plantenliefhebbers. Graag de naam van en eventuele andere informatie over de planten vermelden zodat de nieuwe eigenaar informatie kan opzoeken. De ruilbeurs wordt gehouden aan de Anthuriumweg 48 in Bleiswijk, en duurt van 12.00 tot 13.00 uur. Iedereen is welkom. Toegang gratis.

Tandem-maatjes project zoekt vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland - Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Alice Mullemeister: a.mullemeister.tandem@gmail.com / 06-12105223 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 0800 0228070 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.