Lansingerland - Voel je je vaak niet gehoord of gezien door je partner? Voelt het alsof jullie langs elkaar heen leven? Praten jullie alleen nog maar over de kinderen, het huishouden en geld, of maken jullie er alleen maar ruzie over? Is er geen seksuele spanning meer in de relatie? Wellicht is de Houd me Vast cursus iets voor jullie. De Houd me Vast is bedoeld voor koppels die hun relatie meer houvast, verbinding en sturing willen geven. De cursus is een lichte versie van Emotionally Focused Therapy, ontwikkeld door de Canadese relatietherapeut Sue Johnson. 
De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten, opgebouwd in delen. Het eerste deel is bedoeld om de theorie met elkaar door te nemen en filmmateriaal te kijken. Daarna ga je zelf met je partner in gesprek onder begeleiding van een relatiecoach. Uiteraard in een aparte ruimte, zodat je niks hoeft te delen in de groep. Tot slot komt de groep bij elkaar en wordt de bijeenkomst afgesloten.
Kwadraad biedt deze cursus gratis aan, wel wordt gevraagd twee boeken aan te schaffen (ca. € 50 per koppel).
Wanneer: maandagen 8 april en 15 april, dinsdag 14 mei, maandag 27 mei, maandagen 3, 10, 17 en 24 juni 2024, 19.30-21.30 uur. Locatie: online of op locatie in De Stander, Wilhelminastraat 1, Bergschenhoek. In overleg met de deelnemers. 
Informatie/aanmelding: Kwadraad, tel. 088 - 900 4000.