Herenboeren de Vlinderstrik hebben weer plek

Lansingerland/Rotterdam - Dit jaar is een jubileumjaar voor Herenboeren de Vlinderstrik. Al vijf jaar produceren zij samen duurzaam voedsel op hun coöperatieve boerderij aan de Bergschenhoekseweg 95 in Rotterdam, gelegen op de grens met Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek. Met als hoogtepunt een open dag op 25 mei.

De afgelopen vijf jaar zagen de herenboeren hun boerderij en omgeving veranderen van een kale grasvlakte met veel puin en harde klei in een gebied waar ze groenten telen, boomgaarden hebben aangeplant en dieren een huis hebben gevonden. Het landschap is behoorlijk veranderd. Natuurmonumenten heeft er inmiddels mooie fiets- en struinpaden, hekken, rustplekken en bewegwijzering aangebracht en het gebied wordt naast de percelen van de herenboeren intussen ook gebruikt voor recreatieve doeleinden.
Het nieuwe seizoen is duidelijk in aantocht. Het teeltplan is klaar, een en ander is besteld, de messen en de schoffels zijn weer scherp en de verschillende groepen maken zich klaar om te starten. Als straks de koeien, de varkens en de kippen weer naar buiten mogen barst het los!
De coöperatie heeft 500 monden te voeden en dat lukt de afgelopen jaren steeds beter. De wachtlijst is momenteel niet erg lang, dus wie ook wil meewerken en eten van een eigen boerderij, kan zich inschrijven. Je krijgt dan ook een uitnodiging voor de introductiedagen. Inschrijven kan op de website https://vlinderstrik.herenboeren.nl/ Wil je meer informatie? Stuur dan een bericht via de website of mail naar Vlinderstrik@herenboeren.nl.