Weidevogels breidt trainersstaf uit

Bleiswijk - Weidevogels heeft de trainersstaf voor aankomend seizoen vastgelegd. Zowel Peter de Waard (coach Weidevogels 1) en André den Uijl (coach Weidevogels 2) hebben hun contract verlengd. Daarnaast is Colin Geene aangesloten bij de staf.

Peter de Waard zal volgend seizoen dus ook weer aan de slag gaan als hoofdcoach van het eerste team van Weidevogels. "Dat doet hij inmiddels al weer aardig wat jaartjes, maar nog steeds met inzet en passie", aldus de vereniging. Weidevogels 1 staat momenteel derde in de eerste klasse van de zaalcompetitie en is zeker van handhaving. Op het veld speelt de ploeg overgangsklasse, daar is het doel om te handhaven.
Bij het tweede staat André den Uijl aankomend seizoen opnieuw aan het roer. Hij zal met het bevlogenheid het nieuwe seizoen ingaan. Het tweede heeft een goede kans op handhaving in de reserve eerste klasse in de zaal en kan op het veld in de tweede klasse nog spelen om promotie.

Versterken

Colin Geene, de huidige coach van de A1, komt de staf verder versterken. "Ik heb bij de vereniging aangegeven dat ik breed inzetbaar zou zijn", vertelt hij. "Als ze mij nog een jaar op de A1 nodig hadden, had ik dat ook graag gedaan. Ik begreep dat er vanuit de selectie behoefte was naar een derde persoon in de trainersstaf, ter ondersteuning van Peter en André, zodat de taken toch wat makkelijker te verdelen zijn. De club vroeg of ik die plek wilde invullen en dat doe ik graag."
Colin heeft veel zin in het nieuwe seizoen. "We moeten nog even kijken hoe alles in de praktijk gaat lopen, maar ik zal Peter en André beide gaan helpen met trainingen en wedstrijdvoorbereidingen. Daarnaast zal ik wat meer de communicatie met de spelers op gaan pakken en de langere termijnplannen van Peter en André gaan bewaken en daar ook mijn visie voor aandragen, zodat we kunnen blijven groeien en kunnen leren van elkaar."