Ruitenburg Lansingerland Run groot succes ondanks de regen

Op weg met steun van het publiek langs de routes naar de finish

Berkel en Rodenrijs - Telt Lansingerland alleen maar ‘kanjers’? Je zou het bijna gaan denken, want zaterdag 17 en zondag 18 februari startten in totaal 3535 deelnemers voor de Power Walk over 10 en 21 kilometer (zaterdag), de Kidsrun en de diverse hardloopafstanden (op zondag) van de Ruitenburg Lansingerland Run. Zondag regende het de hele dag, maar dat deerde de lopers niet. Je kunt maar één keer doornat worden! Het vijfjarig jubileum van deze run is geweldig verlopen.

John Hofman

Ze hadden er echt zin in, de vooral vele dames en een aantal heren die zich hadden ingeschreven voor de Power Walk. Na zich te hebben gemeld in sporthal Oostmeer werd er aan de start eerst een warming-up gedaan en daar konden we al constateren dat ze met veel plezier de lange wandelingen wilden gaan doen en echt niet ‘op het gemakkie’ maar flink doorstappen. Binnen een mum van tijd was de Groenzoom al bereikt om zelfs uiteindelijk via Oude Leede weer richting het Hoge Land te gaan, waar ze in de sporthal werden opgevangen voor een eventuele massage, iets voor de inwendige mens of nog even nagenieten van onder meer lekkere hapjes in Charly’s Eetcafé. Het bleef gelukkig droog en het was in feite uitstekend wandelweer. Onderweg gezellig keuvelen met elkaar, weer nieuwe contacten opdoen en genieten van de natuur om je heen.

Groot aantal lopers

Zondag was het een en al verbazing bij het zien van het aantal deelnemers aan de 5- en 10 km-loop, de kwart marathon en vanaf 12.00 uur de halve marathon plus de 30 km-loop. Er kwam geen eind aan de stroom sportievelingen die vanuit sporthal Oostmeer naar de start werden gedirigeerd. Het verliep allemaal heel ordelijk en zodra het startschot klonk, vlogen ze weg, richting de Groenzoom, de ‘place to be’ om heerlijk te kunnen hardlopen. Op alle oversteekpunten stonden vrijwilligers om ze veilig door te laten, ze te voorzien van een beker water of, voor degenen die dat doorhadden, een banaan ‘op te pikken’. Vanaf 12.30 uur startte de gro-up kidsrun, al of niet samen met een ouder, voor respectievelijk 850 en 1700 meter. Ze presteerden geweldig, die kleintjes! Ook hen deerde de regen niet en ze vonden het prachtig dat er toch nog zoveel ouders en belangstellenden voor hen applaudisseerden als ze langs kwamen.
Terug naar de ‘marathons’: gestaag kwam de regen naar beneden, gelukkig niet striemend, maar wel genoeg om het minder aangenaam te maken. Doorlopen is het credo. Vooral niet stil gaan staan terwijl je doornat bent. En dat deden ze dan ook niet. Tja, en dan heb je uiteraard altijd de ‘professionals’ die als eerste de finish passeren en een luid applaus krijgen, maar dat kreeg uiteindelijk iedereen. Ook langs de routes stonden behoorlijk wat mensen, wel of niet onder de paraplu, hen aan te moedigen en dat scheelt toch een slok op een borrel. Moe, maar voldaan druppelden alle deelnemers langzaamaan binnen, om indien gewenst, zich te laten masseren door het team van Sportgeneeskunde Rotterdam, nadat de zo verdiende medaille in ontvangst was genomen.
De twee sportdagen konden worden georganiseerd dankzij een aantal sponsors zoals Picnic, Adidas, Run2Day en Sportvoedingswinkel.nl. De organisatie was in handen van Rob de Hair van ‘We Promote Sports’, die heel tevreden was over het verloop van de Run op beide dagen. "Ik ben heel trots op onze crew en vrijwilligers die duizenden mensen twee plezierige dagen hebben bezorgd. Met tevens dank aan de EHBO'ers, die weer paraat stonden", aldus Rob. "Dit jaar weer meer deelnemers. Een diepe buiging voor iedereen die heeft meegedaan. Allemaal bikkels met karakter! Ook de Power Walk gaat een mooie toekomst tegemoet. De overstap naar een nieuwe locatie, Het Hoge land / Sporthal Oostmeer, is een goede beslissing geweest. We hebben al weer nieuwe ideeën voor volgend jaar en gaan het evenement nog verder verbeteren!"

Uitslagen

30km Heren: 1. Emiel Berghout, Schiedam 1,42.33; 2. Koen Kuipers, Berkel en Rodenrijs 1.44.38; 3. Edwin van de Merbel (Adidas XRun 2Day) 1.45.57.
30km Dames: 1. Sarah Lahti 1.48.36; 2. Pauline van Donkelaar, Lansingerland, 1.57.36; 3. Elsemieke Kin, 1.59.13.
Halve Marathon: 1. Brent Verheyen 1.11.19; 2. Wouter Baas 1.16.17; 3. Gijs Woldring 1.18.51.
Kwart Marathon: 1. Yannick ter Heerdt 35.45; 2. Twan Kleywegt 35.46; 3. Wouter Stuurman, 37.18.
5 km: 1. Hugo van der Ploeg 17.21; 2. Sven Mesman, 18.03; 3. Paul van der Kley, 18.10.