Geslaagd Horti Science Café brengt tuinbouwgemeenschap samen

Lansingerland - Op woensdag 7 februari organiseerden de gemeente Lansingerland en Tuinbouw Jongeren Oostland een succesvol derde Horti Science Café, bij Houweling Group in Bleiswijk. Het evenement bracht diverse belanghebbenden uit de tuinbouwsector samen om te discussiëren over toekomstige innovaties en ontwikkelingen binnen de glastuinbouw.

De avond begon met een warm welkom van wethouder Leon Hoek die in zijn openingstoespraak het belang van samenwerking benadrukte in zijn openingstoespraak. Pieter Ammerlaan deelde namens Tuinbouw Jongeren Oostland zijn inzichten over de toekomst voordat gastheer Marc Houweling het publiek enthousiast meenam in zijn verhaal over de Houweling Group.
Vervolgens gaf professor Leo Marcelis van Wageningen University & Research zijn visie over de toekomst van de glastuinbouw in 2040, het thema van de avond. Onderwerpen als robotisering en verduurzaming passeerden de revue. Het belang van samenwerking werd consequent benadrukt door alle sprekers.
Dit terugkerende evenement biedt niet alleen een platform om informatie te delen, maar stimuleert ook levendige discussies onder de aanwezigen. De afsluitende netwerkborrel biedt vervolgens de perfecte gelegenheid voor verdere interactie en uitwisseling van ideeën.
Het Horti Science Café, dat een aantal keer per jaar wordt georganiseerd op verschillende tuinbouwlocaties binnen Lansingerland, staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in de glastuinbouwsector, ongeacht hun achtergrond of expertise.
Voor meer informatie over toekomstige evenementen en betrokkenheid bij de glastuinbouwsector, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de gemeente Lansingerland of Tuinbouw Jongeren Oostland via hortiscience@lansingerland.nl.