Jubilarissen tafeltennisvereniging TOGB

Berkel en Rodenrijs - Aan het begin van het jaar, dat tafeltennisvereniging 70 jaar bestaat, zijn er tijdens de nieuwjaarsreceptie zeven jubilarissen gehuldigd.

Jan Bunnik en Aad Wijsman spannen de kroon en zijn al 60 jaar lid. Met een aantal vrienden vormen ze meer dan 40 jaar een tafeltennisteam en zijn ooit opgeklommen naar de status van TOGB 1. Jan Bunnik vervult nu de functie van voorzitter, een functie die hij eerder bekleed heeft. In die periode was hij de grote aanjager achter het Top 12 toernooi, een internationaal tafeltennisfestijn dat hier in Berkel plaatsvond. De inzet van Aad Wijsman voor de club is inmiddels al gewaardeerd met de titels Lid van Verdienste en Erelid. Vorig jaar ontving hij daarbovenop een Koninklijke onderscheiding. Hij is de enige TOGB-er die deelneemt aan competitie en/of toernooien bij alle drie de takken van de vereniging; tafeltennis, darten en jeu de boules.
Hennie Bes, Ed Hess, Casper Martens en Carla van der Meer zijn allen 50 jaar lid. Hennie Bes is 50 jaar geleden gaan tafeltennissen en een aantal jaar geleden overgestapt naar het jeu de boules lidmaatschap. Hij is een gewaardeerd vrijwilliger en de vereniging heeft veelvuldig gebruik kunnen maken van zijn handige handen. Ook Ed Hess is een vrijwilliger van het eerste uur. Niet voor niets werd hij in juni 2015 benoemd tot Lid van Verdienste. Casper Martens was, toen jeu de boules zijn intrede deed, een van de eerste leden die dat lidmaatschap aanging. Hij is mede verantwoordelijk voor de prachtige buitenruimte van Den Opper met de mooie tropische planten. Carla van der Meer heeft het tafeltennissen al jaren geleden verruild voor het gooien van de dartpijlen. Ook zij heeft vele uren vrijwilligerswerk in de vereniging gestoken.
Ronald Vijverberg is 40 jaar lid. Als destijds jongste lid van de vereniging, hij was toen zeven jaar, viel hem de eer te beurt om samen met mevrouw Opdam de eerste steen van het clubgebouw te leggen. Tot op de dag van vandaag is hij een fanatieke en actieve speler en worden prijzen in de klassen waarin hij uitkomt behaald.