Bleiswijk - Weidevogels heeft op knappe wijze gewonnen van koploper ONDO. In een spannende wedstrijd lukte het de ploeg van Peter de Waard - met hulp van enthousiast publiek - om de punten in eigen huis te houden: 20-18.
In de eerste helft ontliepen de ploegen elkaar weinig. Na 15 minuten stond het 5-5 en als een ploeg op een nipte voorsprong kwam, werd die al snel weggepoetst. Dat resulteerde in een 9-9 ruststand.
Na de rust kon het ook nog beide kanten opvallen. Weidevogels leek met 13-10 eindelijk een ruimere voorsprong te nemen, maar de koploper knokte zich terug tot 16-16. In een zenuwslopende slotfase stond Weidevogels 24 seconden voor tijd met 19-18 voor. ONDO deed er alles aan om nog een kans te krijgen op gelijkspel en dat resulteerde in een strafworp voor de thuisploeg, die koelbloedig werd afgerond. Zo slaagde Weidevogels er nu wél in om te winnen van de koploper.
"We bleven scoren waar we dat in de uitwedstrijd volgens mij een kwartier lang niet deden", aldus De Waard. "Daarnaast stond het verdedigend ook weer prima."
ONDO is door het verlies de koppositie kwijt en staat nu nog maar twee punten boven Weidevogels. Refleks, waar Weidevogels twee weken terug van verloor, is de nieuwe koploper. De komende twee weken zijn er vanwege de voorjaarsvakantie geen wedstrijden. Op 2 maart hervat Weidevogels de competitie met een uitwedstrijd tegen nummer vijf ODO. De thuiswedstrijd won de Bleiswijkse ploeg met 17-16.