Bleiswijk - Na de uitglijder tegen Refleks een week eerder heeft Weidevogels zich goed herpakt. In Amsterdam won de ploeg met 16-20 van Swift. Weidevogels had vanaf het begin de controle over de wedstrijd. "We waren verdedigend zo sterk en met name in de eerste helft kregen we ondanks de moeizame aanvallen genoeg lucht kregen om te scoren", vertelt hoofdcoach Peter de Waard. Zijn ploeg stond daardoor steeds aan de goede kant van de score. "We wisten dat het moeilijk zou zijn, maar daarom was het extra lekker dat we zo kunnen verdedigen." Weidevogels hield Swift voor rust op slechts vier doelpunten, waardoor de Bleiswijkers met een 4-8 voorsprong de pauze in gingen.
In de tweede helft zette Weidevogels de goede lijn voort. Het lukte Swift daardoor niet om dichterbij te komen. Uiteindelijk wonnen de Bleiswijkers met 16-20 en daarmee lijkt de kansloze nederlaag tegen Refleks vorige week (13-20) een eenmalige uitglijder. "Plus dat Refleks ons minder goed ligt", verklaart De Waard. "Gelukkig heeft de groep zich goed herpakt en echt karakter laten zien."
Aanstaande zaterdag wacht Weidevogels een nieuwe, uitdagende test tegen koploper ONDO. De thuiswedstrijd start om 17.15 uur in Sporthal De Rijneveen in Bleiswijk.