Sinds 1 januari 2024 is de fietsenstalling bij station Berkel Westpolder niet meer bewaakt. In 2023 zat er ook al niet altijd iemand, maar had je nog een beetje het gevoel dat je fiets veilig stond.Ik ben afhankelijk van mijn elektrische fiets, omdat met een gewone fiets fietsen te zwaar voor mij geworden is. Ik heb vele ziekenhuisbezoeken in het jaar en dan is een elektrische fiets de beste oplossing.
Nu zal men direct roepen dat ik dan maar een fietsverzekering moet afsluiten. Mijn fiets is inmiddels vijf jaar oud en dan krijg je nog maar een fractie vergoed, zit ik toch weer met extra kosten en weer een tijd zonder fiets.
Dan zal er natuurlijk gezegd worden neem dan de bus naar het metrostation. Die gaat echter door de weeks slechts om het half uur en kan je de heenweg enigszins afstemmen op de metrotijden maar op de terugweg niet. Ik kan geen half uur in een bushokje staan als ik de bus net mis.
Ik heb een pas voor het vervoer met Noot, maar zoals vorig jaar al in de krant stond, zijn die totaal onberekenbaar. Ik moet naar het Willemsplein, Franciscus- en het Oogziekenhuis en Rijndam. Kan niet te laat of helemaal niet op deze afspraken aankomen.
Het zal wel uit bezuinigingen door de gemeente zijn ontstaan dat er geen bewaakte stalling meer is. Is het geen oplossing om een kleine vergoeding voor de stalling te vragen en/of eventueel een abonnement? Er staan zeker 300 fietsen per dag x 5 of 6 dagen in de week, dan is het loon van de bewaker betaald en heeft de arme gemeente geen extra kosten.

Emmy Liefting