In januari 2022 schreef ik een stuk over de situatie die ontstaat door de grote woningnood in Berkel en Rodenrijs. Ik spreek jongeren en gezinnen die echt in een schrijnende situatie zijn beland door gebrek aan onderdak.
Tot mijn grote verbazing is er wel bijgebouwd in de Gouden Griffelbuurt en zijn de prijzen onbetaalbaar voor de gewone burger. Waarom kan daar niet gebouwd worden met zoveel woningnood? Op die grond had ook sociale huur gebouwd kunnen worden of moet Berkel het nieuwe Gooi worden?
Ik blijf het een bijzondere situatie vinden en tegenover u burgers niet meer uit te leggen en ook niet rechtvaardig. De gemeente sluit de ogen voor de grote woningnood in Berkel. Met nog steeds het advies 'gaat u maar naar de daklozenopvang', waar dus ook geen plaats is voor u burgers. Dus dat wordt op straat slapen zullen we maar zeggen.
En dan hoor ik ook nog via regionaal nieuws dat Lansingerland verplicht wordt sociale huurwoningen bij te gaan bouwen. Dit zegt wel iets over de gemeente Lansingerland.
Het wordt tijd voor actie gemeente! Laat u burgers niet op straat slapen!

G. Berghout
Berkel en Rodenrijs