In Hergerborch: workshop Sinterklaasgedichten maken

Lansingerland - Op maandag 4 augustus organiseren Welzijn Lansingerland en Oostland Poëzie een tweede achtereenvolgende workshop Sinterklaasgedichten maken. Tussen 10.30 en 12.00 uur nemen leden van het dichterscollectief de deelnemers mee in de geheimen van de rijmelarij voor 5 december. Plaats van handeling: de huiskamer van Welzijn Lansingerland in Hergerborch in Berkel en Rodenrijs. Deelname is gratis.

De workshop in Hergerborch is een logisch vervolg op de workshop van dinsdag 21 november in de Welzijn-huiskamer van de Pius kerk in Rodenrijs. Aan deze activiteit namen liefst 21 deelnemers deel. Verdeeld over drie groepen waagden zij zich met succes aan het maken van Sinterklaasgedichten op rijm. Ervaren dichters als Birgitt van Buuren, Lydia Huijsjes, Nelly la Lau en Arie van Driel keken over hun schouders mee en gaven hen, indien gewenst, bruikbare tips.
Opvallend was, dat een aantal gedichten regelrechte tranentrekkers bleken te zijn. De makers van die poëzie lieten hun gevoelens van rouw al dan niet bewust doorwerken in hun 5 december gedichten.
Arie van Driel: "Dat bewees maar weer eens dat het maken van poëzie een perfecte manier is om blijkbaar diep verstopte gevoelens op papier te uiten en op die manier de gebeurtenis te verwerken en een plaats te geven. Omdat dat niet alleen mij maar ook alle andere dichters en deelnemers een even warm als emotioneel gevoel geeft, is dat elke keer weer aandoenlijk om te zien. Al zijn er ook altijd veel vrolijke gedichten bij, is inmiddels mijn ervaring. Bovendien. Een workshop zonder tussendoor te hebben gelachen is nu eenmaal niet geslaagd."