Toneelvoorstelling in de Cultuurfabriek

Bergschenhoek - Op zaterdagavond 2 december wordt tijdens de laatste Cultuurproeverij van dit jaar de Cultuurfabriek (Groeneweg 51) omgetoverd tot een ware toneelzaal. Deze avond zullen er drie toneelgezelschappen ieder een kort toneelstuk, een zogenaamde eenakter ten tonele voeren. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Entree € 7,50 Kaarten zijn te bestellen via www.cultuurproeverij.nl of te koop aan de deur.

Delfts Toneelgezelschap DTG

Door het uitvallen van een van de drie gezelschappen ontstond er even een situatie dat er maar twee eenakters zouden over blijven voor deze 10e Cultuurproeverij. Gelukkig kon na enig zoeken op de medewerking van het Delfts Toneelgezelschap worden gerekend, die het stuk dat zij momenteel in Delft op de planken hebben staan, graag ook aan het Lansingerlands publiek willen laten zien.
De voorstelling, Inbraak in Afbraak, vertelt het verhaal van vier inbrekers die het gemunt hebben op de waardevolle geluidsinstallatie van de Cultuurfabriek. In plaats van waardevolle apparatuur treffen ze een verwachtingsvol publiek aan. Als de mannen niet ontdekt willen worden, dan zo besluiten zij, zullen zij een toneelstuk op moeten voeren. Gelukkig krijgen ze hierbij hulp van Shakespeare. Een prachtige eenakter die geschreven is door en onder regie staat van Maarten Twisk. De cast bestaat uit Matthijs Hensen, Bart Keijzer, Jan Moraal en Mees Gelein.

Thijmen Tempelaars

Wederom neemt Berkelaar en cultureel multi-talent Thijmen Tempelaars deel aan een Cultuurproeverij. Al tweemaal eerder trad hij op in een voorstelling, als zanger en cellist. Deze keer toont hij zijn talent als toneelschrijver en acteur. Deze eenakter Sempre is Thijmens debuut als theatermaker. Als profielwerkstuk voor zijn VWO-examen aan het Erasmus College in Zoetermeer verbaasde hij iedereen over het hoge niveau van deze door hem geschreven en geacteerde voorstelling. Inmiddels studeert Thijmen aan het conservatorium in Tilburg. Deze eenakter Sempre is een muzikale onemanshow over het verlangen naar het onmogelijke. Drie liefdes die nooit mochten zijn, maar altijd zullen blijven. Samen met zijn cello illustreert hij een drietal werken uit de Metamorfosen van Ovidius in een hedendaags jasje.

Scylla Theaterproducties

R.U.B.Y. heeft alle combinerende kennis van het internet tot haar beschikking, maar is dat genoeg om een relatie te redden? En misschien wel belangrijker: wil ze dat dan wel?
In deze eenakter probeert een koppel dat met hun relatie in zwaar vaarwater is geraakt, elkaar weer terug te vinden. Waarbij zij de problemen van de moderne tijd trachten te omzeilen. Het script voor de eenakter is geschreven door Mees Gelein en Marloes Velthuisen, die beiden ook de spelers van dit stuk zijn.

Cultuurproeverijen 2024

Voor 2024 is zullen er wederom zes Cultuurproeverijen worden georganiseerd. Mede dankzij een subsidiebijdrage van de gemeente Lansingerland kunnen de proeverijen 11 tot en met 16 worden georganiseerd, zodat de bevolking van onze gemeente wederom van verrassend gevarieerde kunst en cultuuravonden kan gaan genieten. Het programma is binnenkort in deze krant te lezen, maar ook op de site.