Feestelijke avond met Robert Smits

Bleiswijk - Vorige week stond een uitgebreid artikel in deze krant over het werk in Brazilië van oud-Bleiswijker Robert Smits. Welzijnswerk, dat mogelijk wordt gemaakt door de Braziliaanse stichting REMER en Nederlandse stichting ‘Help Mij Leven’ voor de kansarme kinderen in risicovolle situaties. Zaterdagavond 18 november vierde stichting Help Mij Leven als partner van stichting REMER haar 35-jarig jubileum in Bleiswijk.

Bijna 100 donateurs vanuit diverse plaatsen in Nederland waren naar de Open Hof kerk gekomen om daar het feest mee te vieren. Maar ook om Robert Smits te ontmoeten en te luisteren naar zijn verhalen over de huidige situatie in Rio de Janeiro en Bicas, de nieuwe locatie van REMER in de provincie Minas Gerais.
Op het podium, voor een decor met foto’s van de afgelopen 35 jaar van Help Mij Leven/REMER, gezeten in gemakkelijke stoelen beantwoordde Robert de vragen die interviewer Antoinnette Scheulderman, schrijfster en journaliste uit Rotterdam, hem stelde.
Na de toost op het werk, welzijn van Robert, zijn gezin en REMER, zochten de aanwezigen Robert op. Het was ook een moment van ontmoeting van vele oude bekenden. Mensen waarmee ze jaren geleden met een vrijwilligersgroep in Brazilië gewerkt hadden. Onder het genot van een hapje en een drankje werd het een gezellige informele reünie.
"Wij zijn dankbaar voor de mogelijkheid die de Open Hof kerk ons heeft geboden om dit hoogtepunt te hebben mogen vieren, de bakermat van onze stichting Help Mij Leven. Ook zijn wij dankbaar voor de giften en steun van de plaatselijke middenstand (Kaazaak, slagerij de With, bakker Ammerlaan en Kwalitaria) met allerlei lekkernijen waardoor het jubileum nog feestelijker werd", aldus het bestuur van Stichting Help Mij Leven.