Kerstconcert Christelijk gemengd koor Shining

Bergschenhoek - Op zaterdagavond 16 december geeft het Christelijk gemengd koor Shining uit Bergschenhoek een kerstconcert in de Hervormde kerk, Kerkstraat 1 te Bergschenhoek. Het concert is een 'Festival of nine Lessons and Carols'.

Aan het concert werken mee Bianca de Vrind (fluit) en op het orgel zullen de mooiste melodieën klinken van Matthijs van der Wilt. De algehele muzikale leiding is deze avond in handen van dirigent Matthijs Breukhoven.
Tijdens het concert zal negen keer gewisseld worden met een kerstlied, gezongen door het koor, of een solist, een bijbeltekst en samenzang. Geheel in de Engelse traditie worden meerdere bekende kerstliederen gezongen, zowel in het Engels als in het Nederlands.
Sluit je ogen en waan je in een grote kathedraal in Engeland waar de liederen subliem worden gezongen en vele hoge noten zuiver worden uitgevoerd en de koorleden in prachtige koorkledij in rijen staan opgesteld. Er is ook samenzang. Mezzosopraan Carla Veeningen zal diverse solo´s voor haar rekening nemen.
Het concert begint om 20.00 uur, de deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. De toegang is gratis, wel zal aan het einde van het concert een collecte plaatsvinden.