Omdat ik elke dag een half uurtje Nordic wandel door de Bleiswijkse Zoom zie ik van alles. Mede door het feit dat ik Vrijwilliger Staatsbosbeheer ben, meld ik ook regelmatig dingen waar ik een vraagteken bij zet aan de gemeente of in dit geval ook aan een medewerker van SBB. Zo staat er op de parkeerplaats bij het Zeeltje al bijna twee maanden een Opel stationcar (onbeheerd) met een ingeslagen ruit aan de bestuurderszijde. U kunt zich voorstellen hoe dat er van binnen uit zal zien met de regen van de laatste maand. Ik heb dit vorige maand al bij de gemeente gemeld, mede door hun gele plakkaat op de achterruit met de tekst “afsleepregeling binnen 2 weken”. Hij staat er nog steeds. Ook vond ik in de struiken bij bovengenoemde parkeerplaats een mooi kinderfietsje. Omdat ik toevallig ter plekke een medewerker van SBB trof, zei deze man dat hij voor wat de Opel betrof dit ook al aan de gemeente had gemeld. Hij zou ook het kinderfietsje gaan melden.
Vandaag heb ik foto’s gemaakt van een Mitsubishi die ook al twee weken onbeheerd op de parkeerplaats Merenweg voorbij de rotonde naar de Rotte in de Bleiswijkse Zoom staat.
Hoe kan het dat, zowel het prachtige kinderfietsje, alswel de twee auto daar zomaar zijn achtergelaten. Hoe komt het dat de gemeente het eerstgenoemde voertuig nog niet heeft weggesleept? Waarom vindt de gemeente het niet belangrijk om na mijn meldingen te laten horen welke oplossing zij daarop hebben bedacht of uitgevoerd?

Antoon E. Derix
Bleiswijk