Bleiswijk verwelkomt Sinterklaas weer op haar eigen, geweldige manier

Bleiswijk - De stoomboot lag al een paar minuten te wachten om Sinterklaas met zijn dolenthousiaste pieten aan wal te zetten. Een menigte ouders en kinderen stond ongeduldig achter de hekken, om hem een hand te kunnen geven, want zoals ieder jaar neemt de Sint alle tijd en moeite om rustig langs te lopen, een vriendelijk woord voor iedereen en heel gewillig om met ze op de foto te gaan.

John Hofman

Sinterklaas was daar zo druk mee bezig, dat hij zelfs even vergat dat burgemeester Pieter van de Stadt al klaar stond om hem te verwelkomen. Het kwam echter goed, waarna een hartelijk weerzien volgde.Sinterklaas was weinig veranderd.
Een jaartje ouder, een iets langere baard, maar nog steeds fit en gezond. De meeste kinderen herkenden hem direct: ja hoor, dat is de enige echte Sint! Hij heeft iets met Bleiswijk, want ook nu weer bracht hij een boot vol pieten mee, waarschijnlijk zijn complete personeel. Ze strooiden weer rijkelijk met pepernoten. Hier en daar lagen er meer op straat dan in de handen van de kids. Sommige kinderen hadden uit voorzorg een plastic tasje meegenomen om ze in te doen, want die kleine jaszakken zitten al snel vol. De winkeliersvereniging, dat moet gezegd, is daar elk jaar zéker niet zuinig mee! Ook nu werd er weer volop meegezongen met de bekende liedjes en zelfs de burgemeester zong, ondersteund door zijn dochter, het hoogste lied.

Warme chocolademelk

Eén en al gezelligheid en wat hebben ze het allemaal getroffen: het was dan wel koud, maar de zon scheen en scouting Bleiswijk deelde warme chocolademelk uit.
Na deze eerste happening kwam even later de tweede: Sinterklaas en zijn gevolg werden naar het centrum van Bleiswijk gereden om daar, te paard, de intocht via de Dorpsstraat nog eens dunnetjes over te doen, maar toen waren de weergoden niet zo gul meer: stevige regenbuien verstoorden het feest, maar evengoed stond iedereen weer langs de route die eindigde bij het Kranenburgplein, waar de burgemeester weer klaar stond om hem te verwelkomen. De sfeer in het dorp was uitstekend.
Opnieuw een intocht om niet meer te vergeten. De schoen kan weer worden gezet!