Weidevogels en Swift in evenwicht na spannende wedstrijd

Bleiswijk - Weidevogels heeft genoegen moeten nemen met een punt. Na een spannende wedstrijd bleven de Bleiswijkers en tegenstander Swift uit Amsterdam in evenwicht.

Weidevogels schoot goed uit de startblokken met de snelle 1-0, maar het grootste gedeelte van de eerste helft lag het initiatief bij de uitploeg. Bij de 7-10 leek het even dat Swift verder uit ging lopen, maar Weidevogels knokte zich terug tot 9-10. De ploegen bleven dicht bij elkaar en gingen rusten met een 12-13 stand.
Direct na rust kwam Weidevogels weer op gelijke hoogte, maar daarna kwam Swift steeds weer op voorsprong. Pas na de 16-16 wist Weidevogels een gaatje van twee te slaan. Het lukte vervolgens niet om door te drukken.
"Swift is een taaie ploeg, zij gaven ook niet op tijdens de wedstrijd", aldus hoofdcoach Peter de Waard. "Helaas ontbrak in die fase ook net het geluk om het verschil te maken. Ik denk dat de wedstrijd daarvoor ook veel energie had gekost."
Weidevogels zat in de slotfase steeds aan de goede kant van de score, maar zag Swift vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker scoren: 22-22. "Er zat natuurlijk meer in. Als je anderhalve minuut voor tijd op voorsprong staat, dan is het echt zonde dat je de voorsprong weggeeft. Maar als je naar de hele wedstrijd kijkt, dan denk ik dat een gelijkspel een goede afspiegeling is van de krachtsverhouding onderling", oordeelt De Waard.
Weidevogels heeft nu drie punten uit drie wedstrijden. Volgende week speelt de ploeg uit tegen de nog foutloze koploper ONDO in 's-Gravenzande.