Repaircafé Lansingerland

Lansingerland - Iedere eerste zaterdag van de maand (2 december) is het Repaircafé van 09.00 tot 13.00 uur geopend Locatie: Karwei, Berkelse Poort 1 in Berkel en Rodenrijs. De koffie staat klaar. Vrijwilligers helpen graag om uw product weer aan de praat te krijgen. Samen met de reparateur kunt u het product onderzoeken en repareren. Gerepareerd worden elektronische apparaten, textiel, mechanische defecten en kleine meubels. Ze komen niet op locatie en werken alleen tijdens de openingsuren. De service is in principe gratis zolang er geen onderdelen besteld hoeven te worden. Let op: inloop tot maximaal 12.45 uur afhankelijk van de drukte. Informatie: www.repaircafe.org, Facebook RepairCafe Lansingerland of mail naar rclansingerland@gmail.com

Openingstijden Bibliotheek Oostland

Lansingerland - Op dinsdag 5 december (Sinterklaasavond) zijn de vestigingen geopend tot 18.00 uur. Maandag 25 december (Eerste kerstdag) en dinsdag 26 december (Tweede kerstdag) zijn alle vestigingen gesloten Maandag 1 januari 2024 zijn alle vestigingen gesloten. Bij een aantal vestigingen kun je buiten openingstijden je boeken inleveren. Rond Oud & Nieuw zijn de bussen echter voor bepaalde tijd gesloten. Bleiswijk, ‘t Web: zaterdag 30 december is de bus vanaf 12.00 uur gesloten en vanaf dinsdag 2 januari om 14.00 uur weer geopend. Berkel en Rodenrijs: zaterdag 30 december zijn de bussen vanaf 10.00 uur gesloten en vanaf 2 januari om 10.00 uur weer geopend.

Café Overleven

Lansingerland - Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Ontmoeting met de ander staat centraal. Dat kan in het café Over-Leven, dat onderdeel is van het Kenniscentrum palliatieve zorg van Hospice Lansingerland. De benaming 'café' is gekozen om duidelijk te maken dat er vrij naar binnen kan worden gelopen en dat er een kopje thee of koffie wordt geschonken. Je raakt er zomaar aan de praat. Ook is daar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger mogelijk. Wanneer: 5 december en 19 december, telkens van 14.00 tot 16.00 uur. Adres: Burg. Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek (zij-ingang hospice bij de parkeerplaats). Informatie: tel. 010 - 524 10 90.

Spreekuur Akto

Lansingerland - Het Akto spreekuur in Lansingerland vindt plaats op de tweede vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur in het Businesscenter Lansingerland. Dit is altijd al zo geweest, maar graag even vooraf bellen of mailen voor het maken van een afspraak, tel. 010 - 3130823.

Moeders voor Moeders

Lansingerland - Net zwanger? Dan kun je je geluk delen. Veel vrouwen worden zwanger als jij helpt. Aanmelden of informatie: tel. 088-2780000 of Hanneke Beijersbergen, tel. 015 – 369 82 63. Bezoek ook eens de website: www.moedersvoormoeders.nl.

Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Maatschappelijke Begeleiding Nieuwkomers van Humanitas Lansingerland richt zich op begeleiding van statushouders bij inburgeren, administratie en welzijn. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen en de inrichting van de woning. Bij het wegwijs raken in de gemeente en woonomgeving maar ook bij het zoeken van een sport of hobby. Wil jij een nieuwkomer helpen een goede start te maken in onze gemeente? Meld je dan aan via nieuwkomers.lansingerland@humanitas.nl of kijk op humanitas.nl/lansingerland.

Boodschappendienst

Lansingerland - Bent u om welke reden dan ook (even) niet mobiel genoeg om de boodschappen in huis te halen dan kunt u gebruik maken van de boodschappendienst van Welzijn Lansingerland. Een vaste vrijwilliger doet de boodschappen en zo nodig worden de boodschappen ook opgeruimd. Kosten: € 2,- per keer. Wilt u gebruik maken van deze service of kent u iemand die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, boodschappendienst@welzijnlansingerland.nl of tel. 010-5225545 op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.
Welzijn Lansingerland kan in de hele gemeente nog vrijwilligers gebruiken. Meer informatie over Welzijn Lansingerland, en hun vrijwilligerswerk, vind je op www.welzijnlansingerland.nl.

Kinder- en Jeugdkoor Young Voices

Lansingerland – Young Voices repeteert elke dinsdag met jongens en meisjes die van zingen houden. Dus wil je keigoed leren zingen, kom naar de Ark, Oranjestraat 2, Berkel en Rodenrijs: kinderkoor 1 (5-9 jaar) 15.45-17.00 uur, kinderkoor 2 (10-14 jaar): 15.45-17.30 uur, jeugdkoor (14 jaar en ouder) 19.15-21.15 uur. Kom gerust een keer langs, de eerste drie repetities om te kijken of het bevalt zijn altijd gratis! Informatie/aanmelding: www.youngvoices.eu of bel 06-42301734.