BVCB in hectische slotfase alsnog naar een deling, 2-2

Lansingerland - Niet één keer kwamen de eerste voetbalteams in Lansingerland afgelopen zaterdag tot winst. TOGB, Soccer Boys en de Vrouwen van Berkel werden geconfronteerd met een verliespartij. Berkel en BVCB deelden de punten met hun tegenstander.

Rien Kuyvenhoven

TOGB - SteDoCo: 1-3

Koploper SteDoCo maakte direct in het eerste kwartier van de wedstrijd het verschil. Na vier minuten lag het eerste doelpunt al in het TOGB-doel. Van dichtbij kon Nizar Mekkaoui de 0-1 achter Zwarteveld in de korte hoek binnenschieten. In het vervolg werd duidelijk dat de ploeg uit Horenaar niet voor niets de koploper is in de derde divisie en was de uiteindelijke 1-3 rechtvaardig. SteDoCo was de baas en dicteerde het spel. Ook de tweede treffer werd in het eerste kwartier gescoord, 0-2. In het vervolg van de eerste helft ontfutselden de gasten de bal bij een inspeelpass op Youri de Winter en stonden via een vloeiende aanval plots in de TOGB zestien. De TOGB-verdediging probeerde de bal te blokken, waardoor de bal bij de tweede paal door Sjaak Kuyper van dichtbij kon worden binnengeschoten, 0-3. Max le Fevre werd in de tweede helft in positie gebracht in de SteDoCo zestien. De vleugelaanvaller wist echter doelman De Folckert niet te verschalken. Een volgende TOGB-aanval was wel succesvol voor de thuisploeg. Slordig verdedigen aan de kant van SteDoCo werd door Leroy Zwarteveld afgestraft. De middenvelder onderschepte een zwakke inspeelpass, zag dat Youri de Winter volledig vrij stond in de zestien en bediende De Winter op maat. De aanvaller nam de bal aan en wist vervolgens van dichtbij, met een aanstormende SteDoCo verdediger in zijn nek, de bal in de korte hoek te prikken, 1-3. SteDoCo blijft de terechte koploper in de derde divisie.

BVCB - SHO: 2-2

De tweekamp tussen BVCB en de ploeg uit Oud-Beijerland had het venijn in de staart. BVCB leek met nog een tiental minuten te spelen kansloos gezien de 0-2 achterstand. De thuisploeg had in de eerste helft een overwicht. BVCB kreeg echter een tik te verwerken toen tegen de verhouding in de gasten een voorsprong namen. BVCB-doelman Massimo van Ewijk kon in eerste instantie met een redding het openingsdoelpunt voorkomen na onnnodig balverlies op het middenveld, maar was in de rebound kansloos op de inzet van Jesper Troost. SHO was in de laatste fase voor de thee de bovenliggende partij, dit onder barre weersomstandigheden. In de tweede helft kreeg de voorsprong voor de bezoekende partij al snel nog meer gestalte door een kopbal van dichtbij door Tim de Pender die in navolging van zijn ploeggenoot Jesper Troost het net wist te vinden. BVCB kwam in het vervolg beter uit de verf dan in de eerste fase van de tweede helft. Al moest prijsschutter Michael de Rooy deze wedstrijd veelvuldig zijn meerdere erkennen in zijn cipier Aron van Schaik. Veerkracht voldoende echter bij de thuisclub die in de slotfase van de wedstrijd de gelijkmaker op het scorebord bracht, waarbij de twee invallers Rob Vrijenhoek en Ricoberto Luijando een hoofdrol vertolkten. Voor het laatste doelpunt was Michael de Rooy met zijn solo medeverantwoordelijk.

Koudekerk - Soccer Boys: 4-0

Soccer Boys kwam van een koude kermeis thuis op bezoek in Koudekerk. De tegenvaller, na verleden week ook een nederlaag, kwam al snel toen Raymond Schenk binnen een minuut zijn eigen doelman passeerde, 1-0. Het vervolg in de eerste helft gaf een matig Soccer Boys te zien. Het kreeg wel kansen, maar wist weinig productiviteit aan de dag te leggen. Of met de woorden van trainer Tim van Aalst te spreken: "We waren niet best deze wedstrijd". De grote nederlaag kreeg in de tweede helft gestalte toen na zeventig minuten zowel de 2-0 als 3-0 door de thuisclub op het scorebord werd gebracht. "Toen was het klaar", karakteriseerde Van Aalst de tweede helft. "Snel vergeten. We staan nu vierde op één punt van de koploper en krijgen voor de winterstop nog twee wedstrijden. Er is in deze afdeling van alles mogelijk want iedereen kan van iedereen winnen."

Vitesse Delft - Berkel: 1-1

In de gelijkopgaande wedstrijd tussen Berkel en de Delftse formatie werd zowel de eerste als tweede helft opgesierd met een doelpunt. Berkel moest in de tweede helft een achterstand goed maken, opgelopen in de eerste vijfenveertig minuten bij een ongelukkig wisselmoment. Het offensief van de tweede helft bracht mogelijkheden voor zowel aanvaller Emiel van der Breggen als de deze wedstrijd als plaatsvervanger in het elftal gekomen achttienjarige Serge Bhugwandass die de zieke Nino Jonkman verving. Hoewel Berkel de wedstrijd over het algemeen onder controle had zou het tot diep in de tweede helft duren eer de gelijkmaker op het scorebord kwam door middel van Mohamed Azaroiali. Een wedstrijd met een deling tegen een tegenstander waar Berkel in het verleden veel moeite mee had. "Het was de juiste verhouding", verklaarde Berkel - trainer Corian Wigboldus na afloop. "De wind speelde een grote rol deze wedstrijd; beide ploegen hadden daar ieder vijfenveertig minuten veel last van. Maar de verschillen waren klein. Voor de winterstop hebben wij zaterdag onze laatste wedstrijd tegen Westlandia waar we hopen deze eerste competitiehelft goed af te sluiten."

Berkel (V) - DTS '25: 0-2

Een gure zaterdag met wind, regen en kou, geen ideaal weer voor sprankelend voetbal, maar beide teams probeerden dit wel. Na ruim een kwartier was daar het eerste wapenfeit voor Berkel door een schot van Peta Houting. Vervolgens waren er kansen voor de gasten, maar Bianca Troost hield haar doel weer keurig schoon. DTS was veel in de aanval en Berkel werd op eigen helft naar achteren gedrukt. De thuisclub had de wind voor rust tegen en hoopte in het tweede bedrijf te kunnen profiteren van het windvoordeel. Er ontstonden over en weer kansen, maar het bleef 0-0 tot de pauze en daar was met name Berkel content mee. Na de pauze helaas geen windvoordeel, want deze was gaan liggen en dat was voor de gasten uit Ede heerlijk omdat zij nog beter in hun spel kwamen. Na een kwartier in de tweede helft scoorde DTS' 25 de 0-1 en tien minuten later viel ook de 0-2. Berkel probeerde nog van alles. Er waren kansen, maar het geluk zat helaas niet mee en er werd dan ook niet meer gescoord. Een nederlaag tegen een zeer goed voetballende tegenstander, waardoor Berkel naar plek 10 in de Topklasse zakt.