Deze week in De Heraut het verhaal van Robert Smits van de Stichitng Help mij leven. Het is inmiddels 35 jaar geleden dat hij met zijn welzijnswerk in Brazilië begon. U kunt er alles over lezen in de rubriek Heden & Verleden.
Zelf volg ik Robert Smits al zo'n 35 jaar. Eerst als verslaggever van de toenmalige Schakel en later voor De Heraut. Regelmatig was over hem en zijn werk in Brazilië te lezen in beide lokale kranten. Hij kwam tenminste eenmaal per jaar naar Nederland en bracht dan ook een bezoek aan Bleiswijk waar hij een presentatie over zijn activiteiten gaf. Met hopelijk nieuwe donateurs tot gevolg.
Robert heeft een indrukwekkende staat van dienst. Wat doet een mens besluiten om het vertrouwde en rijke leven in Bleiswijk (en Nederland) achter zich te laten om zich dienstbaar te stellen aan kinderen en jongeren in een ver land. En in een omgeving die niet veilig is.
Hij is natuurlijk niet de enige die zijn leven omgooit om elders in den vreemde aan de slag te gaan. Ik vind het bewonderenswaardig dat mensen dat doen. Het is daarom meer dan terecht dat de jubilerende stichting een keer uitgebreid aan bod komt in deze krant. Misschien geeft het u aanleiding om donateur te worden van de Stichting Help mij leven.

Annette Docter