Gemeente Lansingerland derde diervriendelijkste gemeente

De gemeente Lansingerland is derde geworden bij de verkiezing van de diervriendelijkste gemeente van 2023. Naast onze gemeente stonden dit jaar ook de gemeente Eindhoven en Amersfoort in de top 3. Met gemeente Amersfoort als uiteindelijke winnaar.

Stichting Dierenlot reikt jaarlijks de prijs van Diervriendelijkste gemeente uit. Een gemeente die het afgelopen jaar grote stappen heeft gemaakt op het gebied van dierenwelzijnsbeleid maakt kans op een nominatie. De gemeente Lansingerland was genomineerd, omdat dit jaar begonnen is met het verbeteren van een aantal zaken.
Wethouder dierenwelzijn is Michiel Muis. Hij zegt trots te zijn op de nominatie en een plek in de top 3. "Wij hebben dit jaar een ganzenbeheerplan ontwikkeld waarmee we willen voorkomen dat het aantal ganzen in onze gemeente toeneemt. Ook zijn er op aanwijzing van de inwoners meerdere faunatrapjes aangelegd en hebben we de subsidie waarmee we wildopvangen ondersteunen verhoogd. Daarnaast biedt onze gemeente meerdere hondenlosloopgebieden waar honden los mogen lopen. Bieden we gratis hondenpoepzakjes aan en maaien en baggeren we zo ecologisch en diervriendelijk mogelijk.”
Marieke de Wit, programmaleider afval, schoon en dieren, en Saskia van der Spelt, projectmedewerker afval, schoon en dieren, namen het certificaat voor de derde plek in ontvangst. Lansingerland ziet deze derde plek als een extra motivatie om door te gaan met diervriendelijke acties. Niet alleen voor de bestrijding van overlast, maar ook om goed samen te leven met de dieren in onze gemeente. Of dat nou huisdieren zijn of de dieren die in het wild leven.