Sinterklaas intocht in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs - Afgelopen zaterdag 18 november was het weer zover. De Sinterklaasintocht in Berkel en Rodenrijs. Ondanks het slechte weer werd de Sint warm verwelkomd en zorgden alle kinderen en ouders ervoor dat het één groot feest werd!

Annika Krijgsman

Net zoals andere jaren werd Sinterklaas warm verwelkomd in Berkel en Rodenrijs. Het weer zat niet helemaal mee, maar de pieten zorgden zeker voor een gezellige sfeer. Tussen de paraplu's en regenjassen door zag je de pieten en kinderen stralen van blijdschap. Alle nummers en dansjes werden uitbundig mee gedanst en gezongen. Rond twee uur kwam Sinterklaas aan op het podium. De burgemeester was niet in de gelegenheid de Sint te ontvangen, maar deze taak werd overgenomen door locoburgemeester Leon Hoek. De pieten waren enthousiast en namen zowel de kinderen als ouders vrolijk mee, waardoor iedereen zong en danste. Na het optreden op het podium liep Sinterklaas een rondje door het dorp om zo iedereen gedag te kunnen zeggen.

Programma

Naast de intocht van afgelopen zaterdag staat er nog meer op het programma voor de Sint en de pieten. Zo is er zaterdag 25 november een Pietenjacht. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen kinderen op zoek gaan naar Themapieten in het dorp. Vind je alle Pieten, dan verdien je wat lekkers! Heb je toevallig de intocht van afgelopen zaterdag gemist, niet getreurd. Op 2 december komen de Sint en Pieten nogmaals langs op het dorp, om zo iedereen nogmaals gedag te kunnen zeggen. Daarnaast zijn van 13.00 tot 15.00 uur pieten samen met FLexxdance aanwezig om samen voor jou en Sinterklaas te dansen.