Vogelshow

Lansingerland/Zoetermeer - De Zoetermeerse vogelvereniging ‘De Vogelvriend’ en de vogelvereniging ‘De Vogelvriend’ uit Berkel en Rodenrijs organiseren op vrijdag 24 en zaterdag 25 november gezamenlijk een vogelshow. De show wordt gehouden in het clubgebouw van postduivenvereniging ‘De Witpen’, Zegwaartseweg 46 in Zoetermeer (achter dee Bouwhof) op vrijdagavond 24 november van 20.00 - 22.00 en zaterdag 25 november van 10.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis. Er zal ook een loterij worden gehouden. Iedereen is van harte welkom. Meer info is te vinden op de website www.vogelvriendzoetermeer.nl.

Mantelzorgwandeling

Lansingerland/Bergschenhoek - Ga je mee wandelen op maandag 27 november? Samen met andere mantelzorgers, een moment van ontspanning, natuurbeleving en elkaar ontmoeten. De wandelingen worden begeleid door het Steunpunt Mantelzorg. De wandelingen zijn ongeveer 3,5 km. Leuk als je erbij bent! Vertrek om 13.00 uur vanaf Boerderij het Lansingerland, Hoeksekade 146 A in Bergschenhoek. Het duurt tot 14.30 uur. Deelname is gratis. Info/aanmelden: Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45 of mail naar mantelzorg@welzijnlansingerland.nl.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland - Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische diensten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, belastingaangifte doen (maart-april), klussen in huis, de maaltijdservice. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010–522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of via de mail info@welzijnlansingerland.nl Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl .

Spreekuren ouderenadvies

Lansingerland - Zo lang als mogelijk prettig en veilig thuis blijven wonen? De ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland denkt met u mee bij vragen over wonen, zorg, welzijn en administratie. Er is geen indicatie nodig om begeleiding of advies te krijgen en de hulp is gratis. Er zijn vrij toegankelijke spreekuren waar u binnen kunt lopen om uw vragen te stellen of advies te krijgen. Kom gerust langs!
-Bergschenhoek, Ontmoet! - Wilhelminastraat 1a - maandag 10.00 – 12.00 uur.
-Bleiswijk, De Leeuwerik - Leeuwerikstraat 2 - donderdag 10.00 – 12.00 uur.
-Berkel en Rodenrijs, De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan 231, dinsdag 10.00 – 12.00 uur.
Bij vragen kan contact worden opgenomen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 522 55 45 (op werkdagen) of mail naar info@welzijnlansingerland.nl.

Home-Start opvoedondersteuning zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Home-Start van Humanitas Lansingerland zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met gezinnen en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 18 jaar. Doel is voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie aanvragen en aanmelden kan via Henriëtte Staarthof, tel. 06 – 10026711 en Ellis Neeleman, tel. 06 - 24361018 of via home-start.lansingerland@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/lansingerland.

VTV Thuismaatjes gezocht

Lansingerland - Thuismaatjes bemiddelt bij het vinden van vrijwilligers voor kinderen, jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme of chronische ziekte. Je kunt je inzetten als maatje (samen wandelen, koffiedrinken of erop uitgaan), oppas (een avond of een middag oppassen in een gezin), speelmaatje (spelletje doen of samen knutselen) of als gastgezin (het kind verblijft bij jou in het gezin bijvoorbeeld een weekeinde of een dag). Aan de hand van een kennismakingsgesprek wordt samen gekeken naar welke deelnemers bij elkaar passen. Daarna vindt het kennismakingsgesprek plaats, waarbij wordt bekeken of het klikt tussen de vrijwilliger en de deelnemer. Is dit het geval? Dan start de match. Vrijwilligers worden begeleid door de professionals van Thuismaatjes. Ze kunnen altijd met vragen bij hen terecht. Info: www.wijzijnvtv.nl/thuismaatjes of stuur een email naar thuismaatjesdelft@vtvzhn.nl.