Expositie De Bevrijding van het Beeld

Delft - Kadmium Delft is verheugd om de expositie De Bevrijding van het Beeld aan te kondigen, waarin vier kunstenaars zichzelf hebben uitgedaagd om zich te ontworstelen aan het platte vlak en meerdimensionale kunstwerken te creëren. De tentoonstelling wordt van 17 november tot 24 december aanstaande gehouden.

De expositie belooft een inspirerende en visueel indrukwekkende ervaring te worden. De vier kunstenaars achter deze expositie hebben elk op hun eigen unieke manier de grenzen van traditionele kunst verlegd en nieuwe dimensies verkend in hun werk.
Arthur Bernard laat de kijker deel uitmaken van het schilderproces, waarbij herkenbare elementen intuïtief aanvoelen. Zijn werken nodigen uit tot interactie en verbeelding, terwijl hij de mogelijkheid biedt om persoonlijke beelden te vormen.
Joost Konings is al 40 jaar een veelzijdig kunstenaar en heeft voor deze tentoonstelling het ruimtelijke in zijn werken nagestreefd. Zijn bewegende kunstwerken en de integratie van licht metaal en foamboard zullen de bezoekers verrassen.
Marc Olthoff is een expert in kunstfotografie en heeft met succes de overgang gemaakt van 2D naar 3D-kunst. Zijn werken vragen om actieve betrokkenheid van de kijker en roepen vragen op, terwijl ze verbazing en verwondering opwekken.
Monique van der Mije heeft zichzelf uitgedaagd om vanuit de fotografie meerdimensionale kunst te verkennen. Haar werken, die elementen van de natuur omarmen, getuigen van haar streven naar verbinding en haar liefde voor ambacht in de kunst.
Onderdeel van de expositie is een boekje dat wordt uitgegeven met teksten verzorgd door Arie van Driel.
De tentoonstelling opent op zondag 19 november om 15.00 uur in Kadmium, gelegen aan het Sint Agathaplein 4. Tijdens de opening zullen de kunstenaars aanwezig zijn om met bezoekers te praten over hun werken en hun creatieve processen. Dit biedt een unieke kans om meer inzicht te krijgen in de gedachten en inspiratie achter de tentoongestelde kunstwerken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique van der Mije, info@betweenimages.com.