Veiligheidsdag in Berkel Centrum

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 23 september staat Berkel Centrum volledig in het teken van veiligheid tijdens de Veiligheidsdag. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er verschillende activiteiten en demonstraties te zien.

De dag wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende organisaties: Jeugdbrandweer Lansingerland, Preventieteam Brandweer, Stichting Historische Brandweervoertuigen Lansingerland, Politie, Dierenambulance, EHBO, Gemeente Lansingerland en Stichting Ambulancewens.
Speel waterspelletjes bij de jeugdbrandweer met de brandspuitauto of bekijk een historisch brandweervoertuig. De EHBO is aanwezig met tips en beantwoordt vragen over eerste hulp. Brandpreventie komt langs met een aanhanger waarin letterlijk met vuur wordt gespeeld. Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is er ook. Al bekend met een dwangkooi of met een zwanentas? De dierenambulance is voorzien van allerlei handige snufjes om het werk zo diervriendelijk en makkelijk uit te voeren. Neem een kijkje in de dierenambulance en maak kennis met de vrijwilligers. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt heel belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn. Alle wensen worden gratis vervuld. De kosten voor iedereen in de ambulance worden door de stichting gedragen. Er is een Politie & Boa plein nabij Verhage. Hier kun je ervaren hoe het is om een politieagent of een boef te zijn en kun je vragen stellen aan de BOA’s.