Lansingerland - Op woensdag 27 september organiseert het VIP Lansingerland samen met Welzijn Lansingerland en Luistergoud een tweede workshop ‘Actief Luisteren'. Deze workshop vindt plaats van 09.30 tot 12.30 uur.
In deze workshop verbeter je je luisteren. Luisteren lijkt passief maar wanneer je écht naar iemand luistert is dat een actieve bezigheid. Je biedt niet alleen je aandacht aan, maar je zet ook vaardigheden in; vaardigheden die leiden tot een beter contact. Deze vaardigheden zijn: aandachtig zijn, aansluiten en doorvragen. En daarmee gaat men in deze bijeenkomst aan de slag. Stroop de mouwen alvast maar op!
Aan de orde komen: behoeften en tempo van de ander in relatie tot jouw behoeften en tempo. Wie sluit bij wie aan?; oefenen met samenvatten; oefenen met soorten vragen; hoe kun je je focussen op zowel het verhaal als op de emoties van de ander.
Aanmelden kan tot vrijdag 22 september door contact op te nemen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 - 5225545 of mail naar: info@viplansingerland.nl. Er is plek voor maximaal 12 personen, dus wacht niet te lang met aanmelden.