Bleiswijk - Op donderdag 28 september vindt er een taxatiemiddag plaats in restaurant Meerenbos aan de Rotte in Bleiswijk. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.
De bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.
Molendijk: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. Ze vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.”
De kosten voor een taxatie zijn € 5 voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken die meer tijd in beslag nemen, variëren van € 25 tot € 50. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”
Bezoekers zijn van harte welkom in het restaurant aan de Rottedijk 13A op donderdag 28 september van 14.00 tot 16.30 uur. Vrije inloop zonder afspraak. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl.