Muziekles voor kinderen bij Helicon

Berkel en Rodenrijs - Kinderen van 5 tot 10 jaar zijn weer van harte welkom bij muziekvereniging Helicon om muzieklessen te komen volgen. Helicon biedt voor deze leeftijdsgroep wee cursussen aan: Fluiten met visjes voor kinderen van 5-7 jaar, en Algemene Muzikale Vorming voor kinderen van 7-10 jaar.

De cursus Fluiten met visjes is bestemd voor kinderen die misschien nog niet kunnen lezen of die gewoon nog te jong zijn voor de cursus AMV maar wel al graag blokfluit willen leren spelen of gewoon muziek willen maken. In het boekje dat wordt gebruikt, komen veel verschillende kikkervisjes voor: zwarte en witte kikkervisjes, gulzige kikkervisjes maar ook kikkervisjes die juist veel te weinig eten, en (om het spannend te maken) ook nog een hongerige ooievaar. De kikkervisjes helpen bij het spelen van leuke liedjes en gaan steeds meer op echte noten lijken, zodat het kind aan het eind van de cursus klaar is voor de vervolgcursus AMV.
Bij de Algemene Muzikale Vorming (AMV) gaan de kinderen echt aan de slag met het noten lezen. Ook hier gebruiken ze de blokfluit: Helicon is een harmonieorkest en bestaat voornamelijk uit blaasinstrumenten. Door het bespelen van de blokfluit leren de kinderen alvast instrumentale vaardigheden die ze goed kunnen gebruiken als ze de volgende stap binnen Helicon gaan maken, namelijk het meespelen in het leerlingenorkest op bijvoorbeeld dwarsfluit, klarinet of trompet.
De cursussen worden gegeven door Daniëlle van der Bas, een muziekdocent met jarenlange leservaring. De lessen vinden plaats in De Ark, Oranjestraat 2 in Berkel en Rodenrijs, op de woensdag van 17.00-17.30 uur Fluiten met visjes en AMV van 17.30-18.15 uur. Kosten: jaarlidmaatschap Helicon (vier kwartalen van € 32,50, onder voorbehoud van eventuele contributieverhogingen, met een eenmalige bijdrage voor het lesmateriaal en de blokfluit van € 20,00).
Informatie en aanmelding: u kunt contact opnemen via educatie@helicontact.nl.