TOGB doet goede zaken

Berkel en Rodenrijs - TOGB heeft op zaterdag op haar eigen sportpark op het Het Hoge Land overtuigend Unitas verslagen. De equipe van Jonathan Jonk ging met elf spelers en een 3-0 overwinning van het veld. Unitas eindigde het duel met negen spelers nadat vlak voor rust Habtemariam en na de thee De Vulder er met rood vanaf moesten. Voor TOGB scoorden voor rust Leroy Zwarteveld en Youri de Winter. De derde TOGB-treffer kwam op naam van Max le Fevre.

TOGB kende een flitsende start. De geelzwarten klopten direct op de deur en het was aan doelman Van Dongen van Unitas te danken dat de 1-0 op zich liet wachten. Youri de Winter werd al snel in stelling gebracht, maar raakte de bal niet vol, waardoor Van Dongen de bal eenvoudig kon oppakken. Het was de inleiding voor een aantal fantastische aanvallen die wel succesvol werden voor de thuisploeg.
Na uitstekend positiespel van TOGB was het uiteindelijk Leroy Zwarteveld die de 1-0 na twaalf minuten liet aantekenen. Twan Verdel moest er vijf minuten later vanaf met een blessure, waarna Anthony Slierendrecht zijn plek in de aanval mocht overnemen. TOGB bleef aanvallen en liet Unitas niet in de gelegenheid komen het initiatief over te nemen. Na eenentwintig minuten werd de aanvalsdrift van TOGB opnieuw beloond met een tweede treffer. De aanval die voorafging aan de treffer was van grote schoonheid en eindigde bij Youri de Winter die de 2-0 op het scorebord wist te zetten. Het was voor De Winter de derde treffer op rij.

Doelman

Kenzo Lionahr moest door de afwezigheid van de geschorste Moreno Zwarteveld en de geblesseerde Jordi Almonte Acevedo laten zien dat hij negentig minuten het slot op de deur van TOGB kon zijn. Hij slaagde met verve. Lionahr moest tot de 27ste minuut wachten om zijn kunnen te tonen. Een schot van buiten de zestien afgedrukt door Daan Ruwaard vertrok richting de kruising. Lionahr stopte de pegel en hoorde een applaus als beloning voor de prima redding. Assistent Glenn den Uijl was na afloop lovend over de keeper. “Kenzo heeft het uitstekend gedaan. Hij stond er, heeft de nul gehouden en had in de eerste helft een fantastische redding op een afstandschot. Verder was hij rustig aan de bal en communiceerde hij prima met zijn verdedigers.” Op de bank zat oud TOGB-doelman Jesper Stijnman als reserve en coach voor Lionahr. Stijnman hoefde niet te laten zien of hij het keepen niet verleerd was en bleef de gehele wedstrijd op de bank.
Vlak voor de rust moest Unitas verder met tien. Medhanie Hebtemariam trapte Jordan Weegman, waarna Hebtemariam de rode kaart voorgehouden kreeg van scheidsrechter Krop die dit deed na overleg met zijn assistent.

Tweede helft

In de tweede helft probeerde Unitas trainer Hans de Jong met drie wissels de aansluiting te forceren. TOGB bleef echter oppermachtig, maar verzuimde lange tijd de wedstrijd definitief te beslissen. Unitas was in deze wedstrijd alleen gevaarlijk uit hoekschoppen. Na een afgeslagen corner van Unitas kwam TOGB er razendsnel uit. Le Fevre werd op eigen helft aangespeeld en ging vervolgens alleen op doelman Van Dongen af. De Unitas sluitpost maakte zich breed, maar zag dat de inzet van Le Fevre in het Unitas doel eindigde, 3-0.
Met nog een dik kwartier te gaan, ging linkerverdediger De Vulder van Unitas in de fout. Nadat hij was afgetroefd door Glenn Zandbergen haalde De Vulder door. Zandbergen ging neer en De Vulder schrok van zijn actie. Na geel in de eerste helft mocht hij met direct rood na de kant en Unitas door met negen.
Tegen negen ging TOGB op jacht naar meer goals. Jordan Weegman en Leroy Zwarteveld werden vervangen door Figo Eigenraam en Merick Heintjes. Eerder was De Winter afgelost door Steerneman. TOGB legde in de slotfase een ware aanvalsgolf neer op de Unitas-helft om zo meer doelpunten te maken en het doelsaldo verder op te poetsen. De geelzwarten waren echter niet meer bij machten om meer doelpunten te produceren.
Door de derde overwinning op rij is TOGB geklommen naar de derde plek op de ranglijst.