Muziekvereniging Concordia leert volwassenen muziek te maken

Bergschenhoek - Muziekvereniging Concordia kennen wij inmiddels als een club die altijd weer met nieuwe ideeën aan de weg timmert. Naast hun concerten, zoals het Lenteconcert en het Roseetje op een kleedje, verrasten zij ons met onder andere de Cultuurproeverijen en recent het Jazz’land Café. Op 24 oktober start weer een nieuw initiatief onder de naam “Muziek maken met volwassenen”. Een project waarbij volwassenen (18+) in zes maanden een instrument leren bespelen.

Uit ervaringen in andere gemeenten blijkt dat er onder volwassenen nog heel wat mensen zijn die best graag muziek willen maken, maar die er om diverse redenen niet aan toe zijn gekomen. Het is er nooit van gekomen, er was in mijn jeugd geen geld voor, mijn ouders vonden het niet belangrijk, ik durf niet in mijn eentje, ooit begonnen en nooit afgemaakt of een stille wens die ik nooit eerder durfde te uiten. Zomaar enkele veelgehoorde redenen.
Bij Concordia ligt nu de kans om met muziek maken te beginnen of de draad weer op te pakken en alsnog een instrument te leren bespelen. Door deel te nemen aan het project “Muziek maken met Volwassenen” leert men om in zes maanden tijd een instrument te kunnen bespelen en noten te kunnen lezen. Deelnemers zullen schitteren tijdens hun eerste concert in maart 2024.
Concordia is op zoek naar volwassenen die graag een blaas- of slagwerkinstrument willen bespelen. Om mee te doen hoef je geen muzikale ervaring te hebben of al noten te kunnen lezen. Dat komt als vanzelf gedurende het project. De klassikale lesmethode onder leiding van docente Wendy Barten voorziet daarin. Deelnemers krijgen van de vereniging de bladmuziek en een instrument voor de duur van het project in bruikleen. Het gebruik van een goed werkend eigen instrument kan natuurlijk ook. Alle deelnemers vormen vanaf de eerste repetitie direct een eigen orkest dat om de week op de zaterdagochtend een twee uur durende repetitie in de Cultuurfabriek heeft. In totaal zijn er tien repetities met in maart 2024 een afsluitend concert.
Het doel is om samen met andere beginnende muzikanten samen muziek te leren maken in een ontspannen sfeer, muzikale vriendschappen te sluiten en vooral veel plezier te beleven. Dankzij een opstartsubsidie vanuit de regeling Levendig Lansingerland is de deelnameprijs laag. De gehele cursus van zes maanden incl. het bruikleeninstrument kost slechts honderd euro.
Informatie: kijk op de website www.concordiabergschenhoek.nl of bel 06 - 48126622.