Bleiswijk - Weidevogels 1 heeft de goede seizoensstart voortgezet. Ook in de tweede wedstrijd van de veldcompetitie, tegen Vriendenschaar in Bodegraven, wist de ploeg van Peter de Waard te winnen.
Het duurde even voordat de doelpunten vielen, maar Weidevogels slaagde erin om op een 0-2 voorsprong te komen. Vriendenschaar kwam een keer op gelijke hoogte bij de 2-2, daarna gaven de Bleiswijkers de voorsprong niet meer weg. De ploegen gingen rusten met een 6-12 stand, daarna knokte Vriendenschaar zich terug naar 9-12. Toen de thuisploeg op twee doelpunten verschil kwam leek het nog even spannend te worden, maar door tactische wissels bleef Weidevogels aan de goede kant van de score. Met name Bram Weerheim wist de korf makkelijk te vinden en uiteindelijk werd met twee damesdoelpunten de 16-20 winst veiliggesteld.
"Vriendenschaar is altijd een taaie ploeg waar we het nooit makkelijk tegen hebben", vertelt De Waard. "Daarnaast zochten ze de irritatiegrens op en daar gingen we over het algemeen goed mee om, maar niet heel de wedstrijd helaas." De coach is niet bang geweest dat zijn ploeg toch ging verliezen. "Ik had wel het idee dat we de betere ploeg waren. We waren allrounder en een beter collectief. Ik denk ook dat het collectief gewonnen heeft en niet de individuele kwaliteit."
Volgende week speelt Weidevogels thuis tegen KVZ uit Zaandam, dat ook alle wedstrijden gewonnen heeft. De wedstrijd start om 15.30 uur op het Sportcomplex Merenveld in Bleiswijk.